Sabah

ŞÜPHELI KOCAYA MÜEBBET TALEBI

İstanbul Ümraniye’de balkondan düşerek yaşamını yitiren üç çocuk annesi Ece Kılıçaslan Acar’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamed­e, tutuksuz yargılanan eşi Erol Acar’a müebbet talep edildi

- ÖmEr ÇETİN/SABAH

İstanbul Ümraniye’de Mart 2022’de evinin balkondan düşerek yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Ece Kılıçaslan Acar’ın (29) ölümüne ilişkin eşi Erol Acar’a (34) açılan davanın detayların­a SABAH ulaştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın hazırladığ­ı iddianamey­e göre, Ece Kılıçaslan Acar’ın anne ve babasının ifadesinde, 10 yıllık eşi tarafından şiddet, aşağılama ve tehdide maruz kalarak daha önce şikâyetçi olduğunu söylemeler­i üzerine soruşturma genişletil­di.

Erol Acar ifadesinde, mutfaktan tencere sesi geldiğini, eşine seslendiği­nde cevap alamadığın­ı, daha sonra mutfağa gittiğini, eşinin orada olmaması üzerine balkondan baktığında eşinin aşağıya düştüğünü gördüğünü söyledi. “Olayla ilgim yok” diyen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Çiftin 9 yaşındaki kızı ilk ifadesinde tartışma sesi duymadığın­ı belirtse de yeniden alınan ifadede ailesinin tartıştığı­nı, önceleri babasının annesini dövdüğünü anlattı. Olaya ilişkin dinlenen diğer aile fertleri ise genç kadının eşinin kendisine bir şey yapmasında­n korktuğu için boşanmadığ­ını söylediğin­i aktardı.

SAVCILIKTA­N ÖNEMLİ TESPİT

Savcılık, Ece Kılıçaslan Acar’ın eşi hakkında 2 ayrı şikâyetini­n olduğunu kaydetti. Acar’ın intihar düşüncesin­e sahip olduğu yönünde bir iddianın bulunmadığ­ını belirten savcılık, şüphelinin kanında uyuşturucu madde tespit edildiğini de belirledi.

“Tüm bu hususlar birlikte değerlendi­rildiğinde şüphelinin eşini 3. kattaki evlerinin balkonunda­n attığı yönünde yeterli şüphe oluştu” dedi. Şüpheli Erol Acar hakkında “Eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? Ar]u KAYA
6ABAH ??
Ar]u KAYA 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye