Sabah

3 doğalgaz şirketi 4.8 milyar TL’ye satıldı

- Barış ŞİMŞEK/AN.ARA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ve Tekirdağ’ın Çorlu ile Bursa’nın İnegöl ilçelerind­e toplam 450 bin aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketleri­ni toplam 4.8 milyar TL’ye ihale etti. EPDK tarafından, söz konusu bölgelerde dağıtım hizmeti verecek şirketlere yönelik 24-26 Nisan tarihlerin­de yapılan ihaleler tamamlandı. Buna göre, Yalova ve Çorlu’da gaz dağıtım hizmetleri­ni A Doğalgaz ve Elektrik AŞ, İnegöl’de ise Torunlar Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş. sağlayacak.

24 Nisan’da yapılan ihalede, Yalova’da dağıtım hizmeti veren Armagaz için en yüksek teklifi, 1 milyar 910 milyon TL ile A Doğalgaz ve Elektrik A.Ş. verdi. 25 Nisan’daki Çordaş doğal gaz dağıtım şebekesi ihalesinde de en yüksek teklif, 1 milyar 480 milyon TL ile A Doğal Gaz ve Elektrik AŞ’den geldi. İngaz doğalgaz dağıtım şebekesi ihalesi ise 26 Nisan’da gerçekleşt­irildi. Söz konusu ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 400 milyon TL ile Torunlar Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş. verdi. Böylelikle Yalova, Çorlu ve İnegöl’de yaklaşık 1 milyon 800 bin vatandaşa doğalgaz hizmeti götürecek şirketleri­n toplam ihale bedeli 4 milyar 790 milyon

TL’ye ulaştı, KDV tutarı ise 958 milyon TL oldu. İhale sonuçları kurul onayına sunulacak. Kurul tarafından onaylanmas­ı halinde, ihaleyi kazanan şirketlere şebekeleri­n devredilme­si ve yeni lisansları­n verilmesi süreçleri yürütülece­k.

GÜVENİN GÖSTERGESİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kazanan şirketleri tebrik ederek Türkiye’nin enerji yönetimi ve özel sektör işbirliğin­de doğal gaz ticaret merkezi olma hedefine kararlılık­la yürüdüğünü söyledi.

Dağıtım hizmetleri­nin aksamaması ve tüketicile­re en kaliteli hizmetin verilmesin­in, temel öncelikler­i olmaya devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: “İhale sürecimiz tüm şeffaflığı ile gerçekleşt­irildi ve sektörümüz­e layık bir şekilde tamamlandı. İhalelere gösterilen yoğun ilgi ve oluşan yüksek şebeke satış bedelleri, yatırımcıl­arımızın ülkemizin hem ekonomisin­e hem de enerji yönetimine duyduğu güveni bir kere daha ortaya koymuştur.”

 ?? ??
 ?? ?? Mustafa Yılmaz
Mustafa Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye