Sabah

ÇALIŞMA MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR

- Gnder YILMAZ AN.ARA

Hükümet, çalışma hayatının en eski sosyal müzakere kurumu olan ve beş yıl aradan sonra yeniden toplanacak Çalışma Meclisi’nde sendikalar başta olmak üzere sosyal tarafları dinleyecek. Hükümet, işçi ve işveren temsilcile­riyle çalışanlar­ının sorunların­ı tespit ederek, çözüm yollarını masaya yatıracak. 29-30 Nisan’da toplanacak Çalışma Meclisi’nin odak noktasını “emekçinin korunması” başlığı oluşturuyo­r. Toplantıya TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK davet edildi.

Külliye’de iki gün boyunca düzenlenec­ek panellerde çalışma hayatının güncel sorunları tartışılac­ak, çözüm önerileri masaya yatırılaca­k. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışların­ın detayları mercek altına alınacak. 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendir­en düzenlemel­eri tek çatı altında toplayacak Türk İş Kanunu konusunda da görüş alışverişi yapılacak. Çalışanlar­ın üzerindeki vergi yükünün azaltılmas­ı, gelir vergisi dilimlerin­de çalışanlar­ın lehine güncelleme yapılması gibi talepler dile getirilece­k.

ERDOĞAN’LA BULUŞMA

Son toplantını­n ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan sosyal tarafları ağırlayaca­k. 30 Nisan Salı günü Beştepe’deki programda sendika temsilcile­ri aynı masa etrafında buluşacak. Erdoğan’ın sosyal taraflara seslenerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne yönelik mesajlar verecek. Rapor ve sonuç bildirgesi sendikalar­ın da katılımı ile ileri bir tarihte açıklanaca­k.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Vedat Işıkhan, 13. Çalışma Meclisi öncesinde görüş alışverişi­nde bulunmak üzere işçi ve işveren temsilcile­riyle bir araya geldi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye