Sabah

Kocasının kilosuyla alay eden kadına TAZMINAT CEZASI

Kocasına kilolu olduğu için küçük düşürücü ifadeler kullandığı­na kanaat getirilen kadın, boşanma davasını gören mahkeme tarafından 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi

-

Ankara’da ikamet eden M.S.A. adlı koca, 2019’da avukatı Aykut Özdemir aracılığıy­la eşi V.A.’ya boşanma davası açtı.

■ Davacı M.S.A., dava dilekçesin­de eşinin, özellikle kilosunu gerekçe göstererek kendisine “duygusal şiddet” uyguladığı­nı ve bunu ayrıca cinsel isteksizli­ğe dönüştürdü­ğünü öne sürdü.

■ Aynı ücreti almalarına rağmen evin maddi yükünü kendisinin üzerine bırakan karısının ev işleriyle de ilgilenmed­iğini savunan koca, boşanma dışında eşinden 30’ar bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti.

■ Aynı dönemde kadın da M.S.A.’ya “karşı dava” açtı. Kocasının fiziksel özellikler­ini bilerek evlendiğin­i, aşağılaman­ın, duygusal şiddet uygulamanı­n ve evin giderlerin­e katılmaman­ın söz konusu olmadığını ifade eden kadın, eşinin kendisinde­n habersiz kredi çektiğini, bu borcu ödemeye zorladığın­ı, haciz tehdidi altında huzurunun bozulduğun­u anlattı.

Kadın, eşinin kendisini sevmediğin­i sık sık dile getirdiğin­i kaydetti ve 70 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat istedi.

0$+.(0( +$.6,= %8/'8

■ Ankara 7. Aile Mahkemesi, tarafların boşanmalar­ına karar verdi, kadını ise haksız buldu.

■ Mahkemenin gerekçeli kararında, yargılamad­a toplanan deliller ve tanık beyanların­a göre, kilolu olması sebebiyle kocasına küçük düşürücü ifadeler kullanması, diyet ve spor programlar­ı uygulaması ve cinsel birlikteli­kten kaçınması nedeniyle kadının kusurlu olduğu belirtildi.

■ Kararda, kocanın, kadından habersizce borçlanmas­ına ilişkin, “Kadının tanığının, taraflarla birlikte yaptıkları konuşmada kadının durumdan haberdar olduğunu belirtmesi ve sonrasında tarafların birlikte yaşamaya devam etmeleri nedeniyle kadının bu kusuru affettiği, en azından hoşgörüyle karşıladığ­ı kanaatine varılmıştı­r” değerlendi­rmesinde bulunuldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye