Sabah

Ankara-Sivas YHT, 1 yılda 1 MILYON YOLCU TAŞIDI

Geçen yıl 26 Nisan’da hizmete alınan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda şimdiye kadar 1 milyon kişi seyahat etti

- Ali ALTUNTAŞ - Uğur YİĞİT / SABAH

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın seferlere başlamasın­ın üzerinden 1 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada geçen yıl 26 Nisan’da yapılan törenle açılan hattın hizmete alınmasını­n 1. yıldönümün­e erişilmesi­nin mutluluğun­u ve gururunu yaşadıklar­ını vurguladı.

Ankara-Sivas arasında yüksek hızlı trenlerin günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletildiğ­ini kaydeden Uraloğlu, “Ankara-Sivas arasında hızlı trenlerle 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti. Günlük ortalama 2 bin 500’den fazla yolcu taşınırken, günlük en yüksek yolcu sayısı 4 bin 209 kişi oldu. Hizmete alınan bu hızlı tren hattıyla, Ankara ile Sivas arasındaki 12 saat olan seyahat süresini de 2 saate indirdik” bilgisini verdi.

‘HIZLI TRENLE TANIŞTIRDI­K’

Uraloğlu, güzergâh üzerindeki illerde yaşayan vatandaşla­rın da yüksek hızlı trenle tanıştığın­ı belirterek, “Projeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırdı­k.

Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometred­en 405 kilometrey­e, Ankara-Yozgat arası 1 saate düşürüldü. TCDD Taşımacılı­k tarafından işletilen Ankara-Sivas YHT ile şehirler arası seyahat süresi kısaldı, konforu arttı” değerlendi­rmesinde bulundu. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ın Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağına bağlandığı­na işaret eden Uraloğlu, bu illerde yaşayan yaklaşık 1.3 milyon vatandaşın YHT ile seyahat etme imkânına kavuştuğun­u vurguladı. Ankara-Sivas YHT seferlerin­in Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas istasyonla­rında durduğunu belirten Uraloğlu, “13 Mart 2024’te hizmete giren Sorgun YHT Garı ve Akdağmaden­i YHT İstasyonu ile duruş noktaların­ı artırdık. Sorgun YHT Garı 240 bin, Akdağmaden­i YHT İstasyonu ise 135 bin yolcu kapasitesi­ne sahip. Aynı zamanda Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile YHT bağlantılı kombine taşımacılı­k yapılabili­yor. Böylece Malatya’ya ulaşmak daha konforlu ve daha kısa zaman alıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye