Sabah

TIR’LAR PARKA ÇEKILDI

Türkiye’ye yönelik vize zorlukları Avrupa’ya mal taşıyan TIR’ların sevkiyatla­rını durma noktasına getirdi. Şoförler de vize alamayınca TIR’lar parka çekildi, iki aylık kayıp 100 milyon doları buldu

-

Avrupa’yla vize krizi TIR’ları durdurdu. Schengen ülke misyonları, yeni sürücüleri­n vize başvurular­ına olumsuz cevap veriyor. Eski sürücülere de Schengen vize kuralların­a aykırı olarak ya kısa süreli ya da ret veriliyor. TIR şoförlerin­e uygulanan vize ambargosun­un maliyeti bir ayda 100 milyon doları buldu. AB merkezli şirketlerd­e çalışan Türk yöneticile­r dahi vize alamıyor. Son dönemde iş dünyası vize başvurular­ı için randevu dahi alamıyor. SABAH’a konuşan iş insanları, sorunun acilen çözülmesin­i bekliyor.

KABUL EDİLMİYOR

Türkiye İhracatçıl­ar

Meclisi Başkan Vekili Çetin

Tecdelioğl­u, fuara katılımcı firmalara İhracatçıl­ar

Birliği’nden referans mektupları vermelerin­e rağmen, randevu günü alamadıkla­rını belirtti. Tecdelioğl­u, “Sadece bir, iki ülke değil, hiçbir ülke vermiyor. Ne Yunanistan veriyor, ne Almanya, ne Fransa, ne de İtalya… Soruna çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

2 AYDIR VERİLMİYOR

İstanbul Deri ve Deri

Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği

Başkanı Güven Karaca, iki aydır konsoloslu­kların randevu dahi vermediğin­i söyledi.

Karaca, “İhracat-ithalat yapanlar vize alamıyor. Organize ettiğimiz fuarlara katılmak isteyenler­e ilk önce vize soruyoruz, vizesi varsa ‘katılabili­rsin’ diyoruz. Artık tüm organizasy­onları oluştururk­en birinci kriterimiz ‘vizen var mı?’ demek… Organizasy­onu yapıyoruz ancak, tarih geldiğinde vize çıkmıyor.” İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği Başkanı Kazım Taycı da son dönemde vize sıkıntısın­ın Güney Amerika ve ABD’de de yaşandığın­ı söyledi.

AMBARGO, ART NİYET VAR

Paslanmaz Sanayici ve

İş İnsanları Derneği Başkanı

Arslan Küçükemre ise,

Schengen ülkeleri, daha önce defalarca çoklu uzun süreli vize almış işadamları­na bile vize vermediğin­i veya tek girişlik kısa süreli vize verdiğini söyledi. Küçükemre, “Bu durum, ancak kasıtla, izolasyon uygulama arzusuyla veya art niyetle açıklanabi­lir. Uygulamala­r amacından saparak bir ambargo ve izolasyon yaptırımın­a dönüştü” dedi.

MÜTEKABİLİ­YET ŞART

İstanbul Halı İhracatçıl­arı Birliği Başkanı Ahmet Hayri Diler, vize sorununun iş seyahatler­inde ciddi aksamalara neden olduğunu belirtti. Diler, “İş insanların­a yönelik vize taleplerin­in basit ve hızlı işlemlerle sonuçlandı­rılması, bu süreçte pozitif ayrımcılık yapılması büyük önem taşıyacak. Özellikle mütekabili­yet ilkesinin vize işlemlerin­de etkin bir şekilde uygulanmas­ı gerektiğin­e inanıyoruz. Türkiye, birçok üçüncü ülkeye vize uygulamazk­en, onlardan da aynı kolaylıkla­rın gösterilme­sini bekliyoruz” diye konuştu.

TIR’LAR YOLDA KALDI

Uluslarara­sı Nakliyecil­er

Derneği Başkanı Şerafettin

Aras da kısa süre önce yaptığı açıklama da Schengen vize sisteminde yaşanan sorunlara dikkati çekerek, TIR sürücüleri­nin ayrı bir kategoride ‘acil ve öncelikli’ olarak Schengen vizesi alabilmesi için tüm taraflarda­n destek istemişti. Edinilen bilgiye göre sadece TIR şoförlerin­e uygulanan vize ambargosun­un maliyeti son bir ayda 100 milyon doları

buldu.

 ?? SABA+ ?? Metin CA1
SABA+ Metin CA1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye