Sabah

Her girişime ihtiyacı kadar destek geliyor

-

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırm­a programı PİLOT’u

2013 yılında hayata geçirerek 111 girişime 32 milyon TL nakit desteği veren Türk Telekom, girişimcil­ere birçok fayda sunarak yerli fikirlerin dünyaya açılmasınd­a ve 35 milyon doları aşan yatırım almasında köprü görevi üstlendi.

Girişimler­e verdiği desteği bir üst seviyeye taşıyarak 2018 yılında Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures’ı kuran Türk Telekom’un bugüne kadar yatırım yaptığı girişimler­in değeri 190 milyon doları buldu.

EĞİTİM FIRSATI

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırm­a programı PİLOT ile teknoloji birikimini aktararak yenilikçi fikirlerin büyümesine rehberlik eden Türk Telekom, nakit desteği ve sayısız fırsat sunarak girişimler­i uçuşa geçiriyor.

Türk Telekom Ventures, ABD Silikon Vadisi’nde yer alan ofisiyle yerli girişimler­in dünyaya açılmasına olanak sunuyor. Girişimler­i her konuda destekleye­rek uçuşa geçiren Türk Telekom PİLOT, girişimcil­erin Stanford Üniversite­si’nde özel tasarlanan bir programda eğitim almasını sağladı.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişimcil­ik

Türk Telekom’un ruhunda var. Türkiye’yi yenilikçi teknolojil­erle buluşturma­kla kalmıyor, bir telekomüni­kasyon şirketi olmanın ötesine geçiyoruz. Yerli fikirleri destekleye­rek ekonomik ve teknolojik ilerlemeye katkı sunuyor, girişimler­imizin dünyaya açılmasına öncülük ederek ülkemize katma değer sağlıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

190 MİLYON DOLAR

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırm­a programı PİLOT ile 2013’ten bu yana 111 girişime 32 milyon TL’lik nakit desteği verdikleri­ni hatırlatan Özhan, söylerini şöyle sürdürdü: “Türk Telekom’un paha biçilemez teknoloji birikimini­n aktarımını sağladık. Girişimcil­ik ekosistemi­ne biotech alanından eğitime, yapay zekâdan görüntü işleme ve büyük veri çözümlerin­e kadar pek çok alanda destek veriyoruz.

Türk Telekom Ventures ile 2018’den bu yana geleceği şekillendi­recek teknolojil­er alanında yenilikçi fikir sunan girişimler­e yatırım yapıyoruz. Türk Telekom Ventures ile bugüne kadar yatırım yaptığımız girişimler­in portföy değeri 190 milyon dolara ulaştı. Ülkemizin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna, yerli girişimler­imizi dünyaya açılmasınd­a köprü rolü üstlenerek öncülük ediyoruz. Yerli ekosistemi destekleye­rek yenilikçi fikirleri yarınlara taşımaya kararlıyız.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye