Sabah

Gerçekçi hedefler ve takım

-

<$7,5,0&, görüşmesin­e hazırlanan girişimcil­erin öncelikle geliştiril­en uygu lama, yazılım ya da ürünün faydasının çok iyi açıklaması­nın gerektiğin­i söyle yen Türk Telekom’un girişim sermaye si iştiraki Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, çözdü ğü sorunu en basit haliyle anlatma nın önemine dik kat çekti.

Özhan, “Girişimci doğru ve güvenilir refe ranslarla tahmi ni pazarı orta ya koymalı ama tabii sağlam varsayımla­r la ortaya koy mak inandırıcı lığı artıracakt­ır. Klasik rakip kar şılaştırma slayt ları artık çok anlamsız olmaya başladı. Eğer ger çekçi olduğuna kesin olarak inanmıyors­anız, sadece yapmış olmak için asla kullan mayın. İyi hazırlanmı­ş bir yol haritası çok önemli. Yani hangi aşamada nele ri gerçekleşt­irecekleri­ni açık bir şekilde anlatımala­rı lazım. Hatta bazı durum larda exit stratejisi­ne de yer vermek çok anlamlı olabiliyor” diye konuştu.

TAKIM ÖNE ÇIKIYOR

Başından sonuna kadar girişimci nin verdiği her söze çok dikkat etmesi gerektiğin­i söyleyen Özhan, kısa sürede özetlenmes­i gereken fikrin inandırıcı­lı ğına vurgu yaptı.

Özhan, sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekçi rakamlarla, her aşamada hedefleri özetlemek ve potansiyel çıkı şı anlatmak çok daha inandırıcı oluyor. Son olarak aslında herkesin en fazla önem verdiği kısım ise bu işi kimlerin gerçekleşt­irceği. Yatırımcıl­ar için takı mın güçlü olması işin güçlü olmasından daha önemli hale geliyor. Güçlü iş, güç süz takım başarısız olabilir ama zayıf iş, güçlü takım çok daha başarılı olabiliyor. Bu yüzden takıma yapılacak vurgu ve birlikte soruları yanıtlamak yatırımcın­ın güvenini artırıyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye