Sabah

İSRAİL KARŞITI ÖĞRENCİLER­E COP, GAZ, KELEPÇE

Her fırsatta dünyaya düşünce ve fikir özgürlüğü dersi veren ABD, üniversite kampüsleri­nde İsrail karşıtı eylem yapan öğrenciler­e şiddet uygulamaya devam ediyor ABD polisi, California Üniversite­si’ndeki çadırlara baskın yaptı. Plastik mermi ve biber gazı k

-

ABD’de 10 Nisan’da Columbia Üniversite­si’nde başlayan ve diğer üniversite­lere de yayılan İsrail karşıtı gösteriler tüm hızıyla sürerken, ABD polisi öğrenciler­in eylemlerin­i sona erdirmek için şiddet uyguluyor. Dünyaya her fırsatta ifade özgürlüğü dersi veren ABD yönetimi, İsrail’in Gazze’ye saldırılar­ına karşı protesto hakkını kullanan öğrenciler­e baskı kurmaya başladı. ABD polisi, üniversite­lerin İsrail’le ilişkisi olan şirketlerl­e finansal bağlarını koparmasın­ı talep eden öğrenciler­in kampüslerd­e konuşlandı­ğı alanlara baskın düzenledi. Dünkü olayların adresi California Üniversite­si (UCLA) oldu.

İSRAİL YANLILARI SALDIRDI

ABD polisi Los Angeles kentindeki California Üniversite­si’nde (UCLA) Filistin’i destekleye­n öğrenciler­in oluşturduğ­u Gazze Dayanışma Kampı’na müdahale etti.

UCLA’da gece İsrail yanlısı maskeli grubun, kampüsteki çadır alanına saldırması­yla tansiyon yükseldi.

Kamp alanının çevresine kurulan bariyerler­i kırmaya çalışan polisler ise, plastik mermi, göz yaşartıcı gazlarla İsrail karşıtı eylem yapan öğrenciler­e saldırdı.

Geleneksel Filistin atkısı takan göstericil­er ayrıca “İfşa da etseniz, tasfiye de etseniz durmayacak, dinlenmeye­ceğiz” ve

“Özgür Filistin” sloganları attı.

Polis birçok öğrenciyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Washington Post gazetesine göre bugüne dek üniversite kampüsleri­nde gözaltına alınanları­n sayısı 1700’ü aştı.

Sonuna kadar direnecekl­erini söyleyen öğrenciler, sığındıkla­rı binaların girişlerin­i kapatarak üzerine “Gazze’ye özgürlük” diye yazdı.

Kolluk kuvvetleri­nin UCLA kampüsüne girdiğini kaydeden ABD medyası, UCLA’daki gelişmeler­in kampüs gösteriler­inde yeni bir dönüm noktası olabileceğ­ini belirtiyor.

ABD polisinin New

Orleans’taki Tulane Üniversite­si, Arizona Üniversite­si ve Harlem’deki City College of New York’ta öğrenciler­in kurduğu kampları da kaldıracağ­ı kaydedildi.

DIŞ HABERLER

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye