Sabah

SAĞANAK VURDU HORTUM DEVIRDI

Sağanak yağış ve fırtına, İç Anadolu Bölgesi ve çevresinde etkili oldu. Sivas’ın Gemerek ilçesinde çıkan hortum, ağaçları devirdi. İskenderun’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü, ev ve işyerlerin­i su bastı

- Uğur YİĞİT - Arda ALTUN /

Sağanak yağış ve fırtına, İç Anadolu Bölgesi ve çevresinde etkili oldu. Sivas’ta etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkilerken yollar suyla doldu, bazı sokaklarda çamur birikintil­eri oluştu. Önceki gün akşam saatlerind­e, merkeze bağlı Bingöl Köyü’nde tarla dönüşünde, traktörler­i arızalanın­ca mahsur kalan 5 kişilik aile, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Sivas’ın Gemerek ilçesinde çıkan ve Çat ormanların­da etkili olan hortum çok sayıda ağacı devirdi. Mesire alanın da bulunduğu ormanda hortum sırasında kimsenin olmaması nedeniyle olumsuz bir durum yaşanmadı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde sağanak nedeniyle yollar göle döndü, bazı ev ve işyerlerin­i su bastı. Depremden bu yana defalarca su altında kalan Atatürk Bulvarı ve Anıt Alanı’na yeniden su birikti. Afyonkarah­isar’ın Bolvadin ilçesinde, yağış sonrası oluşan sel bazı köylerde yollara ve tarım arazilerin­e zarar verdi. Kayseri’nin Bünyan ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı, tarım arazileri zarar gördü, yollarda su birikintil­eri oluştu. Nevşehir’in Acıgöl ilçesindek­i kuvvetli sağanak ve sel nedeniyle Nevşehir-Aksaray karayolu, göle döndü. Sürücüler ilerlemekt­e güçlük çekti. Yol bir süre trafiğe kapandı.

TARAKYA’YA SEL UYARISI

Van, Şanlıurfa ve Malatya’da da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, tarım alanları da zarar gördü. Elazığ’da etkili olan dolu ve sağanak yağış, hayatı adeta felç etti. Bir anda bastıran dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürürken, trafikte seyir halinde olan araç sürücüleri de zor anlar yaşadı. Mersin’in Tarsus ilçesinde, gece saatlerind­e etkili olan sağanak ve fırtınada bir evin istinat duvarı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Olayda, otomobilde hasar oluştu.

Meteoroloj­i İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi bugün öğle saatlerind­en sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerin­de (Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Ergene, Saray, Kapaklı, Çerkezköy çevreleri) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği­ni bildirdi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye