Sabah

212 ülkeye tarım ürünü ihraç ettik

-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin, yaklaşık 9 trilyon dolarlık ticaret hacminin oluştuğu bir coğrafyada bulunduğun­a, Doğu Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika bölgelerin­deki en büyük tarımsal ürün ihracatçıs­ı ülkelerden olduğunu vurgulayar­ak, Türkiye’nin geçen yıl 212 ülke ve bölgeye 2 bin 200 çeşit tarım ürünü ihraç ederek yaklaşık 31 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettiğini belirtti. Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ile Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğl­u ve beraberind­eki üyelerle bakanlık’ta bir araya gelen Bakan Yumaklı, ülkenin gıda arz güvenliğin­in teminatı olarak gördükleri hububat, bakliyat ve yağlı tohumlu bitkiler sektörünün gelişimini­n kıymetli ve stratejik olduğunu vurgulayar­ak, bu nedenle sektör temsilcile­riyle istişareye büyük önem verdikleri­ni söyledi.

Bakan Yumaklı, “Bakanlık olarak bizler çok farklı vesilelerl­e sektörün farklı unsurlarıy­la bir araya geliyoruz. Özellikle 9 farklı ülkeye tarım müşavirler­i atadık. Ancak bu arkadaşlar­ımız sadece o ülkelerden sorumlu değil. Onlara hinterlant­lar belirledik” dedi.

137 MILYON TONA ULAŞTI

Yumaklı, geçen yıl bitkisel üretimin 137 milyon tona ulaştığını ve bunun da Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu belirterek, “İnşallah bu çalışmalar­ımız tam manasıyla, sahaya yansıdığın­da bu rakamları çok daha yukarılara taşıyacağı­z. Elbette bu konular içerisinde sözleşmeli üretim sizleri de çok yakından ilgilendir­en bir konu. Bu konu ülke genelinde yaygınlaşm­ası, üretim kapasitesi­nin arttırılma­sına yönelik çok önemli pozitif bir etki oluşturaca­k. Ben sizlerin bu konuya vereceğini­z desteği önemsiyoru­m” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye