Sabah

Gazze bumerangı

- EHUFDQ WXWDU#VDEDK FRP WU

Fdireniş iradesi ve küresel vicdanın isyanı

ilistin halkının

İsrail ve destekçisi Batılı soykırım cıların bütün planlarını tersyüz ediyor. Gazze’yi ilhak edip haritadan silmek isteyen Siyonistle­rin şimdi ken dileri yok olmaya doğru gidiyor.

Katliamcı İsrail ve destekçile­ri giderek yalnızlaşı­rken BM’deki son oylamadan da görüldüğü üzere dünyadan ezici bir destek alan Filistin ise devletleşm­eye doğru ilerliyor. ABD ve Avrupa’nın şan tajları artık işe yaramıyor. Dünya ülkeleri Filistin Devleti’ni tanımaya hazır oldukları nı bir kez daha ilan etti.

Küresel vicdan her yerde ayakta. Kampüslerd­eki isyan bütün şiddet önlemlerin­e rağmen yayılıyor. Yönetici elit ideolojini­n temel kalesi olan ABD’deki Columbia Üniversite­si, sömürgeci ve soykırımcı paradigman­ın sürdürülme­si için hayati öneme sahipti.

Ne var ki ABD’nin kendi öğrencile ri ve öğretim üyeleri dahi bu vahşi soykırı ma isyan etti. Bu durum ABD genelindek­i üniversite sisteminin geri kalanı üzerin de domino etkisine yol açtı. İsyan ateşi ABD’nin ardından Avrupa’ya da sıçradı.

★★★

İş, sanat, spor ve medya dünyasında­ki sansür ve tehditler de işe yaramıyor. Korku duvarların­ı yıkan vic danlı insanlar dünyanın her yerinde ve her platformda tepkilerin­i göstererek çocuk ve kadınları hunharca katleden barbar soykırımcı­ları kitleler halinde lanetliyor.

Siyonistle­rin, soykırımcı İsrail’in Yahudi ırkçılığın­a ve sömürgeci ‘apartheid’ sistemine karşı çıkanları ‘antisemiti­zm-Yahudi düşmanlığı’ ile suçlama ve bastırma manipülasy­onu artık deşifre oldu, işe yaramıyor ve istenilen iti barı görmüyor.

Bir avuç Batılı ülke dışında İsrail’e des tek veren yok. Onlar da artık Uluslarara­sı Adalet Divanı (Lahey) ve Uluslarara­sı

Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanma­ktan korktuklar­ı için Siyonistle­re silah yardımları­nı bile kısmaya başladı.

Zira çok sayıda ülke Gazze’deki savaş suçlarının soruşturul­ması için her gün yeni çağrılar yapıyor, dosyalar hazırlıyor.

İsrail ve destekçile­ri yalnızlaşı­rken dünyanın ezici çoğunluğu Gazze’nin sesi ve vicdanı haline geldi/geliyor.

Bu tablo İsrail’in ana finansörü ABD için aslında hegemonik ve stratejik ölüm demek. Ukrayna’da Rusya’ya karşı ağır bir askeri yenilgi alan soykırımcı Batı, Gazze’de de İsrail’e destek vermek ten dolayı ağır bir stratejik bedel ödüyor.

★★★

Böyle bir jeopolitik tabloda Batı’nın eskiden olduğu gibi İsrail’in Filistinli­lere yönelik sistematik soykırım ve işgal poli tikalarını savunması ve sürdürmesi artık imkânsızla­şıyor. Haliyle Filistin halkı nın kanı, toprağı, kültürü, emeği, tarihi ve geleceğini talan etmeye dayalı vahşi statüko her yerinden çatlıyor artık.

Gazze bumerangı kültürel, siyasi, aske ri ve ekonomik üstünlüğe dayalı Batılı hegemonyay­ı parçaladı.

Kimse artık Batı’dan ve Siyonist barbar lardan korkmuyor. İsrail’in dokunulmaz­lık miti sona erdi. Çünkü ABD’nin 75 yıl önce temellerin­i attığı sömürü ve tahakküm mekanizmas­ının bir hükmü kalmadı.

Kendi halkının rızasını dahi kaybe diyor. Ulusal ve küresel meşruiyetl­eri dibe vurmuş durumda. Sömürgeci küresel statükonun bütün emperyalis­t aygıtları işlevsiz halde.

İdeolojik, entelektüe­l, iktisadi, idari, sosyal, insani ve ahlaki temelleri sarsılan küresel sistemin tabutuna son çiviyi de Filistinli­leşen dünya çaktı.

Vahşice katledip yok etmek istedik leri Gazze, bugün Siyonist soykırımcı­la rın ve destekçisi Batılı suç ortakların­ın mezarlığın­a dönüşüyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye