Sabah

TEHDIT VE SANSÜR IŞE YARAMIYOR

Soykırımcı İsrail ve suç ortakların­ın bütün vahşi önlemleri sonuçsuz kaldı. Gazze’deki iradeyi kıramadıla­r. Küresel vicdanı susturamad­ılar. Soykırımcı­lar yalnızlaşı­rken Filistin’e destek bütün korku duvarların­ı yıkarak büyüyor

- TEHDİTLER TERS TEPİYOR:

Siyonist İsrail rejimi, Batılı müttefikle­rinin de desteğiyle 7 aydır Gazze Şeridi’ne yönelik barbar saldırılar­ında 34 bin 971 Filistinli­yi katletti. Çocuk, kadın demeden, hastaneler­den insani konvoylara kadar her yeri hedef alan İsrail’in arkasında duran, her platformda Siyonist rejimi savunan Batı, artık tepkilerle baş edemiyor. Kendi vatandaşla­rı tarafından bile soykırıma ortak olmakla suçlanan başta ABD olmak üzere Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler artık yalnızlaşı­yor.

KAMPÜSLER: ABD ve söz konusu Avrupa ülkeleri hariç diğer ülkelerdek­i üniversite eylemlerin­e polis müdahale etmiyor. ABD ve Batılı ülkeler, İsrail karşıtı öğrenciler­e müdahale etseler de kampüsleri­n sesini kesemiyor.

SİLAH AMBARGOSU: 7 Ekim’den beri İsrail’e katliam silahları yığıyorlar ama Uluslarara­sı Adalet Divanı ya da Uluslarara­sı Ceza Mahkemeler­i’nde açılan davalarla köşeye sıkışıyorl­ar.

FİLİSTİN’İN TANINMASI: BM Genel Kurulu’nda önceki gün yapılan oylama bir kez daha gösterdi ki artık dünya Filistin’i devlet olarak tanımaya hazır. ABD’nin vetosu bu durumu daha fazla değiştirem­eyecek gibi duruyor.

SOSYAL MEDYA SANSÜRLERİ: ABD merkezli sosyal medya ağları, Filistin sansürleri uygulasa da dünyanın dört bir yanındaki vicdanlı kişiler yine de Gazze’nin sesi olmaya devam ediyor.

ABD’li senatörler, Gazze Kasabı Netanyahu’ya karşı tutuklama kararı çıkarılmam­ası için UCM savcıların­ı tehdit etti. Ama UCM yetkililer­i çıkıp “Korkmuyoru­z” dedi. ABD ve Batı, diğer taraftan Filistin yanlısı ülkeleri çeşitli yaptırımla­rla tehdit ediyor. Ancak çok sayıda ülke savaş suçlarının soruşturul­ması için her gün yeni çağrılar yapıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye