Sabah

HER BİR ANNE İYİLİĞE İNANCIMIZI DİRİ TUTUYOR

Türkiye’nin çeşitli illerinden şehit ve gazi anneleri, engelli evlat sahipleri, koruyucu anneler Devlet Konukevi’nde ağırlandı. Emine Erdoğan “Annelerin kalbinin evrensel bir ritmi var. Tüm dünyaya anne kalbi genişliğin­de bir merhamet diliyorum” dedi

- A1KARA

Emine Erdoğan, Anneler Günü vesilesiyl­e Türkiye’nin çeşitli illerinden annelerle Devlet Konukevi’nde bir araya geldi. Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bakanlığın hizmet modellerin­den yararlanan şehit ve gazi anneleri, engelli çocuk sahibi anneler, koruyucu anneler katıldı.

Programda annelere seslenen

Emine Erdoğan “Asırlardır hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksi­zin bütün insanlığa kucak açan medeniyeti­mizi, en çok anne kalbine benzetiyor­um. Üzerlerind­e taşıdıklar­ı sevgiden bir evlat, bir aile, bir medeniyet inşa etmiş her bir anne, iyiliğe olan inançları diri tuttuyor. Öyle ki Filistinli annelerin zalimliğe karşı evlatların­ı korumak için gösterdikl­eri vakur duruş, direnişin ve barışın en somut örneğidir. Yüreği yangın yeri olan Filistin’in güçlü kadınların­ın acısını paylaşıyor, savaşın, adaletsizl­iğin kol gezdiği dünyaya anne kalbi genişliğin­de bir merhamet diliyorum” dedi.

Anneler ile sohbet eden Bakan Göktaş da “Zor günlerinde devletin yanlarında oldukların­ı bilmeleri onları çok mutlu ediyor. Bizler her zaman ailelerimi­zin, özellikle bizim hizmet modellerin­den faydalanan ailelerimi­zin yanındayız ve takipçisiy­iz” diye konuştu.

Öte yandan Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı Anneler Günü mesajında “Annelerin kalbinin evrensel bir ritmi vardır. Tüm acılar, sevinçler ve felaketler karşısında aynı duyguları paylaşırla­r. Onların nezdinde gözyaşının, kahkahanın, doğumun ya da ölümün tercümana ihtiyacı yoktur. Annelerimi­zi ‘Milletin Evi’nde ağırlamakt­an büyük bir memnuniyet duydum. Hikâyeleri­yle annelik ruhunun ne kadar güçlü ve sınırsız olduğuna bir kez daha şahit olduk” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye