Sabah

İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da

-

Mart seçim lerinde alı Ý nan sonucun nedenleri üzeri ne kafa yoran AK Parti’de troller konusu da masa daymış.

Sputnik’in habe rine göre konuy la ilgili bir çalış ma yapan AK Parti Grup Başkanveki­li Özlem =engin, raporu Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sundu. Raporda sosyal medya üzerinden itibar suikastını kimlerin, hangi metotla yaptıkları, hangi trolleri kullandıkl­arı gibi konularda bilgi ler yer alıyor.

Sosyal medyada organize grupların siyasi atmosferi manipüle ettikleri ger çek. Trollerin yarattığı ortam yalnızca yalanın yayılmasın­ı hızlandırm­ıyor. Bu atmosfer aynı zamanda tık alma peşi ne düşen medya aktörlerin­i de düzey sizleştiri­yor, popülizmi körüklüyor. Toplam kaliteyi düşürüyor. Görüşlerin­i açıklarlar­sa aşırı ve koordine tepkilerle karşılaşac­aklarından korkan gerçek kul lanıcıları suskunluk sarmalına mahkûm ediyor. Son tahlil de ifade özgürlü ğünün çanına ot tıkıyor...

Evet, mese le seçim sonuçları nı tek başına izah etmekten uzak da olsa hayati. Sık sık sosyal medyada lince uğramaktan şikâyet eden =engin de böyle bir raporu yazabilece­k deneyime fazlasıyla sahip.

Ama umarım günün sonunda bu tar tışmada ihale, sosyal medyada “155’i ararım dayı” olarak nam salan, “Laiklik elden gideyah” denilince akla gelen Süleyman Çakır’lara falan kalmaz.

Zira troller, Süleyman amcanın başı na üşüştüler bile. Özgür Özel’le mon taj fotoğrafla­rı elden ele geziyor. Yukarıdaki fotoğraf onlardan biri. Hatta adamcağızı da bulmuşlar, “AK Parti’ye zarar veriyormuş­sun” diye sıkıştırıp vide olar çekiyorlar.

 ?? ??
 ?? MELİH ?? $L7I12K meOLh aOtLnoN#VaEah Fom tr
MELİH $L7I12K meOLh aOtLnoN#VaEah Fom tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye