Sabah

O CANİLER TUTUKLANDI

Kocaeli’nde aile meclisi kararıyla 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ı ormanda öldürüp gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan eşi ve yakınların­ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı. Polis talihsiz kadının cenazesini arıyor

-

ocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2017 yılında kadın sığınma evine yerleştiri­lip, kısa süre sonra kaçan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın (27), o tarihten sonra hiçbir resmi işlem kaydının olmadığını tespit etti. Yıldıztan’ın ailesinin evine giden ekipler kadına ulaşamadı. Güneş Yıldıztan’ın 2017 yılının Aralık ayında M.A. isimli erkekle birlikte polise başvurup eşi Nihat Yıldıztan’ın kendisine şiddet uyguladığı­nı bu nedenle evden kaçtığını belirterek, can güvenliğin­in olmadığı gerekçesiy­le tedbir alınmasını istediği, ardından da kadın sığınma evine yerleştiri­ldiği, bir süre sonra da kaçtığı belirlendi. O dönem polisin yaptığı çalışmada Yıldıztan’a ulaşılamad­ığı saptandı. Güneş Yıldıztan’ın öldürülmüş olabileceğ­i ihtimali üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yıldıztan’ın eşi, ailesi, akrabaları, komşuları ve tanıdıklar­ı olmak üzere 50’den fazla kişinin ifadesi alındı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, alınan ifadeler ve ulaşılan deliller doğrultusu­nda o dönem eşi şiddet uygulayınc­a M.A. ile kaçtığı öne sürülen Güneş Yıldıztan’ın aile meclisi tarafından infaz edildiği iddiasıyla Kocaeli,

İstanbul ve Van’da operasyon düzenledi. Operasyond­a infaz kararının alındığı aile meclisinde bulunan, cinayete iştirak eden ve bilgisi olduğu halde ölümü sakladıkla­rı öne sürülen 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler­den, aralarında Güneş Yıldıztan’ın 4 kardeşinin de olduğu 14’ü, emniyettek­i işlemlerin­in ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin ifadelerin­de, Güneş Yıldıztan’ın öldürüldüğ­ünü bildikleri, aile meclisinde bu kararın alındığı ve Körfez ilçesinde ormanda infaz edildiğine dair bilgiler verdikleri öğrenildi.

Diğer şüpheliler Yıldıztan’ın eşi Nihat Yıldıztan ve yakınları S.Y.,

M.Y., B.Y., F.Y.,O.Y., A.Y., S.Y., Z.Y., B.Y., M.Y., M.Y. polis merkezinde­ki işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edildi. 12 şüpheli çıkarıldık­ları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri öldürülen genç kadının cenazesine ulaşmak için çalışmalar­ını sürdürüyor.

 ?? ??
 ?? ?? Güneş Yıldıztan 4 çocuk annesiydi.
Güneş Yıldıztan 4 çocuk annesiydi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye