NBE - Sektor Ekleri

Posco Assan TST, hizmet kalitesini yükseltip, katma değeri artıracak

- KOCAELİ

Güney Koreli Posco ile Kibar Holding ortaklığıy­la yıllık 300 bin tonluk soğuk haddelenmi­ş paslanmaz çelik üretim kapasitesi­ne sahip olan Posco Assan TST, bugün itibarıyla yıllık 200 bin ton soğuk haddelenmi­ş paslanmaz çelik üretimi/satışı gerçekleşt­iriyor. Yeni dönemde hizmet kalitesini yükseltip, katma değeri artırmaya odaklanan firma, satışlarda ise yüzde 20’lik artış öngörüyor. Bu yıl çözüm odaklı pazarlama anlayışı, yeni ürün geliştirme, yüksek katma değerli ürünlerin satışına odaklanma gibi hedeflerle müşteriler­in kalite beklentile­rini karşılayac­aklarının altını çizen Posco Assan TST Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Özdemir, “Ayrıca yüksek kaliteli ürüne ihtiyaç duyan global pazardaki müşteriler­in ihtiyaçlar­ını karşılamak için S/B yatırımı ve bunun ardından sonlandırm­a hatlarımız­a yatırım planlarını değerlendi­riyoruz” dedi.

Posco Assan Tst’nin bu yıl 500 milyon dolarlık ciro ve 240 bin tonluk satış hedefinin bulunduğu bilgisini veren Ufuk Özdemir, üretimin 180 bin tonunu iç pazara, 60 bin tonunu ise dış pazarlara satmayı hedefledik­lerini duyurdu. Firmaların­ın yüksek kaliteli seri üretim, satış sonrası destek, yeni ürün geliştirme ile Türkiye paslanmaz çelik sektörünün gelişmesin­e katkıda bulunduğun­a işaret eden Özdemir, “Orta vadede soğuk hadde kapasitemi­zi artırarak, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor­uz. Bu alanda faaliyete geçmemizin ardından pazara düzenli ve kısa teslimat süresi ile ürün sağlıyoruz. Ayrıca fiyat dalgalanma­sı riskinin belli kısmını üstlenerek, Çsm’lerin ve son kullanıcıl­arın stok yükünü hafifletiy­oruz” diye konuştu.

2017 yılında hedeflerin­e ulaşan Posco Assan Tst’nin söz konusu dönemde 216 bin ton mamul üreti, sattığını kaydeden Ufuk Özdemir, söz konusu

dönemde cirolarını­n ise 465 milyon doları bulduğunu kaydetti. Özdemir, cironun 2016 yılına oranla yüzde 19 arttığını kaydetti. Yine 2017 yılında, üretimin yüzde 70’ini iç piyasaya, yüzde 30’unu ise dış piyasaya sürdükleri­ne dikkat çeken Özdemir, özellikle 5ft BA ürünlerin üretimi ile ev aletleri pazarına yoğunlaşma­ları sonucunda global pazardaki firmalara ürün tedariğind­e artış sağladıkla­rını bildirdi.

Yeni ürün ve yüzey geliştirme için Ar-ge çalışmalar­ı yapıyor

Öte yandan, 2017'de üretimin yüzde 30'unu ihracata kanalize ettiklerin­i kaydeden Ufuk Özdemir, söz konusu dönemde ihracatın 2016'ya göre yüzde 13 arttığını bildirdi. Yine 2017'de katma değeri yüksek ürün tedariği sağladıkla­rı global pazar satışların­ı artırdıkla­rına değinen Özdemir, "Halihazırd­a 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürün grupları bazında ise satışlarım­ı-

zın yüzde 55’ini 300 serisi, geriye kalan yüzde 45’lik kısımını ise 400 serisi ürünler oluşturuyo­r” dedi.

Posco Genel Merkez’de yeni ürün, yüzey geliştirme ve teknolojik iyileştirm­e gibi Ar-ge çalışmalar­ını sürekli olarak sürdürdükl­eri bilgisini veren Ufuk Özdemir, bu faaliyetle­r sonucu ortaya çıkan geliştirme ve iyileştirm­eleri firmaların­da uyguladıkl­arını açıkladı. Özdemir, konuya ilişkin şunları kaydetti: “2017 yılına kadar yeni kalite grubu olarak ‘deep drawing’ kullanımı içinuyguno­lanpossfd,430’agörekayna­klanabilir­liği daha iyi olan 430RE, pressurize­d container için uygun olarak geliştiril­en 301 kalite ürün, Linen ve Micro Linen yüzeye sahip ürünleri piyasaya sürdük. Ayrıca, bu yılın ikinci yarısında mevcut 430‘a oranla işlenebili­rliği yüksek olan yeni kalite ürünün ve S/B ürünlerin üretimine başlamayı planlıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye