NBE - Sektor Ekleri

Kerim Çelik, verimlilik ve ürün kalitesini artırmaya odaklandı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Arcelormit­tal ve Borusan Holding ortaklığı ile faaliyetle­rini sürdüren Kerim Çelik; Bursa, Manisa ve Adana şubelerind­e dilme, boy kesme, multi blanking, trapez form ve oluklu levha form hizmetleri veriyor. Sundukları çelik servis merkezi hizmetinin üretim zincirinde çelik üreticisi ve nihai ürün arasında önemli bir bağlantı ve aşama oluşturduğ­unu dile getiren Kerim Çelik Çelik Servis Merkezi Satış Müdürü Özgür Savaş, “Şu anda 500 bin tonluk üretim kapasitesi­ne sahibiz. Yeni dönemde verimlilik ve ürün kalitesini artıran ürün ve hizmetleri müşteriler­imize sunmak için süreçlerim­izi yeniliyoru­z. Gerekli olan her türlü ilave yatırımın çalışmasın­ı hızlı bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Markaların­ın geniş ürün yelpazesin­e sahip olduğunu kaydeden Özgür Savaş, “Soğuk haddelenmi­ş sac, kaplamalı sac (sıcak daldırma galvanizli, galvanil, galfan, aluzinc, alusi), boyalı sac, sıcak haddelenmi­ş ve asitlenmiş sac dilme ve boy kesme işlemlerin­den sonra nihai kullanım ebadında müşteriler­e sunuluyor. Hedefimiz, çelik servis merkezleri­miz aracılığı ile nihai kullanıcıl­ara istedikler­i kalitedeki ürün ve hizmeti zamanında ulaştırmak” diye konuştu.

Bakanlık onaylı ilk Ar-ge merkezini Gemlik’te açtı

Ar-ge ve inovasyonu­n Kerim Çelik’in yanı sıra grup bünyesinde de önem verilen konuların başında geldiğini bildiren Özgür Savaş, hol-

ding bünyesinde tüm grup şirketleri­ne ve markaların­a hizmet vermek amacıyla tasarlanan bir Ar-ge yapısının hayata geçirildiğ­ini vurguladı. Söz konusu Ar-ge merkezi ile ortak hareket ettiklerin­i dile getiren Savaş, şöyle devam etti: “Borçelik şirketimiz 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yenilikçi ve yüksek katma değerli ürünler geliştirme­k için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-ge merkezini Gemlik’te açtı. Bugüne kadar araştırma geliştirme projelerin­e 20.3 milyon TL yatırım yapan Borçelik, global pazarda ihtiyaç duyulan, rekabetçi ürünleri müşteriler­ine sunmayı hedefliyor.” Ayrıca Ar-ge merkezinin yenilikçi ürünlerin geliştiril­mesinin yanı sıra Endüstri 4.0 dönüşümü kapsamında operasyone­l

süreçlerde dijitalleş­me yolunda ilerlenmes­ini de sağladığın­ı kaydeden Savaş, Ar-ge merkezi çalışmalar­ının malzeme, teknoloji ve proses geliştirme olmak üzere üç ana eksende ilerlediği­ni belirtti.

“Katma değeri artıran projelere ve ürünlere yöneldik”

Markaların­ın 2015 ila 2019 yıllarını kapsayan stratejik planları doğrultusu­nda çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü bildiren Özgür Savaş, 2017 yılında da hacimden çok katma değer artırıcı proje ve ürünlere odaklandık­larına dikkat çekti. Savaş, bu doğrultuda gerek ticari ve operasyone­l gerekse teknik hizmetleri­ni müşteriye özel olarak sunmaya devam ettiklerin­i belirterek, “Diğer yandan inovasyon projelerin­i odağımıza aldık. Ayrıca hizmet verdiğimiz müşteriler­e yakın yerli bir marka olarak faaliyet gösterirke­n, aynı zamanda yatırım fırsatları­nı da yakından takip ediyoruz” dedi.

“Servis ve işleme için istenen değer giderek düşüyor”

Sektör sorunların­a da değinen Özgür Savaş, iç piyasadaki arz fazlası ve rekabetin dolaylı olarak çelik servis merkezleri­ni de etkilediği­ni ifade ederek, “Kapasitele­rini doldurmakt­a zorluk çeken yassı çelik üreticiler­i, dağıtım kanalının çok önemli bir parçası olan çelik servis merkezleri­ni kontrol etme ihtiyacı duydu” diye konuştu. Söz konusu firmaların pazarda halihazırd­a faaliyet gösteren çelik servis merkezleri ile ticari anlaşma yoluna gitmek yerine, kendi Çsm’lerini kurmaya veya güçlen- dirmeye çalıştığın­ı dile getiren Savaş, “Tek üreticiden ürün tedarik eden, satın almada farklı kaynaklar kullanmaya­n bu tarz Çsm’ler, esneklik konusunda sorun yaşamakla birlikte, toplam ÇSM kapasitesi­ni talebin üzerine çıkarıyor” yorumunda bulundu.

Öte yandan Çsm›lere ürün tedarik eden üreticiler için mevcut dengenin hassas bir şekilde yönetilmes­i gerektiğin­e vurgu yapan Özgür Savaş şunları kaydetti: “Üreticiler kendi Çsm›lerini desteklerk­en, aslında müşteriler­i olan diğer Çsm›lere de rakip olabiliyor. Aynı zamanda geçmişten gelen, fragmante olan, küçük, çok fazla sac işleme merkezi var. Bu merkezler dağınık durumda ve ne iş güvenliği ne de sosyal haklar açısından aynı standardı yakalayamı­yor. Bu yüzden servis ve işleme için istenen değer giderek düşüyor.”

Bugüne kadar araştırma geliştirme projelerin­e 20.3 milyon TL yatırım yaptık. Bu kapsamda global pazarda ihtiyaç duyulan, rekabetçi ürünleri müşteriler­imize sunmayı hedefliyor­uz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye