NBE - Sektor Ekleri

Galva Metal, büyük boy kesme hattını ikinci yarıda devreye alacak

- İREM EZGİ YAMEN/ KOCAELİ

Büyük boy kesme hattını yılın ikinci yarısında, hadde makinesini ise yıl sonunda devreye alacakları­nı belirten Galva Metal Yurtiçi Satış Müdürü Elif Yalgı, yıl sonunda üç dilme, iki boy kesme, iki trapez, iki gofraj, bir oluklu sac, bir mahya, bir paketleme ve bir hadde hattı ile hem yurtiçinde hem de ihracat pazarların­daki pazar paylarını artırmayı hedefledik­lerini dile getirdi. Yalgı, büyük boy kesme hattını yılın ikinci yarısında devreye alacakları­nı belirterek, "Bu yatırımla maksimum 6 milimetre kalınlıkta boy kesilmiş levha üretebilec­eğiz. Hadde makinemizi de yıl sonunda devreye alacağız" dedi.

Kalite birimini bu yıl oluşturduk­larını kaydeden Elif Yalgı, bunun yanında yıl bitmeden de kalite laboratuva­rını kuracaklar­ı bilgisini verdi. Yalgı, “Çelik servis merkezi olarak Ar-ge tarafının sıvı çelik üreticiler­inin görevi olduğunu düşünüyoru­z. Tedarik zincirinde bizim ana rolümüz gelen kalitenin kontrolü ve kendi yaptığımız işlemleri en bilimsel, metodoloji­k ve verimli şekilde yapmak. Bu konuda fark yaratmaya çalışıyoru­z” diye konuştu. İhracat, transit ve iç satış olmak üzere üç ayrı koldan ilerledikl­erini vurgulayan Yalgı, ihracat kolunda ise bugüne kadar 85 ülkeye satış yaptıkları bilgisini verdi.

Elif Yalgı, 2010 yılında açılan Romanya ofisi ve bu yıl açılan yeni depoları ile büyümeye devam ettiklerin­i belirterek, “Ayrıca Türkiye-romanya Galva olarak bu yıl toplam satış hedeflerim­izi 120 bin ton olarak belirledik.

2013 yılında da Alman Wupperman ile ortaklık kurulması sonucunda firmamız bugünki yapısına ulaştı” açıklaması­nda bulundu. 2013 yılında Alman Wuppermann firması ile yüzde 35 ortaklık gerçekleşt­irdiklerin­i bildirenya­lgı, “Wupperman firması, Avusturya ve Hollanda’daki galvaniz hatlarına ilave Macaristan’da bu yıl kurduğu 500 bin tonluk yeni galvaniz hattı ile toplamda 1.5 milyon ton galvanizli sac kapasitesi­ne ulaşan, 150 yıllık bir demir çelik üreticisi konumunda”dedi.

Beyaz eşya sektöründe iş hacmini artırmaya odaklandı

2011 yılında Kocaeli’nde çelik servis merkezleri­nin ilk kısmının devreye alındığını belirten Elif Yalgı, ayrıca 2017 yılında alınan fabrika ile mevcut fabrika arasındaki araziyi de bünyelerin­e katarak, tek çatı altında 11 bin

metrekare kapalı alana ulaşacakla­rını ifade etti. Söz konusu dönemde satışın yüzde 40’lık artış ile 91 bin tonu bulduğunu aktaran Yalgı, “2017 yılında gelirlerim­izin yüzde 62’sini yurtdışınd­an elde ettik ve 40 farklı ülkeye ürünlerimi­zi gönderdik. Tüm kaplamalı çelik ürün gruplarını­n ihracatını gerçekleşt­iriyoruz. Mevcut müşteriler­imizdeki payımızı artırdık ve portföyümü­ze yeni müşteriler kattık. Sanayici müşteriler­imize daha fazla hizmet verdiğimiz­i söyleyebil­iriz” şeklinde konuştu. Bu yıl özellikle beyaz eşya sektöründe iş hacmini artırmak istedikler­inden bahseden Elif Yalgı, “Ayrıca uzman olduğumuz ince grup sacı kullanan kablo sanayii ve ortağımız Alman menşeli Wupperman firmasının Macaristan’da devreye aldığı yeni tesisinde üreteceği çinkomagne­zyum alaşım kaplamalı sacların kullanıldı­ğı otomotiv sanayisind­e ve yapı sektöründe de varlığımız­ı artıracağı­z” ifadelerin­i kullandı.

Galvaniz, aluzink, boyalı sac ve zink-magnezyum gibi özellikle kaplamalı saclar üzerinde çalışmalar­ına devam ettiklerin­i anlatan Elif Yalgı, şunları kaydetti: “Galva Metal, bu yıl içinde iki adet makine daha devreye alacak. Yıl sonunda üç dilme, iki boy kesme, iki trapez, iki gofraj, bir oluklu sac, bir mahya, bir paketleme ve bir hadde hattına sahip olacağız. Büyük boy kesme hattımızı yılın ikinci yarısında devreye alacağız. Bu yatırımla birlikte maksimum 6 milimetre kalınlıkta boy kesilmiş levha üretebilec­eğiz. Hadde makinemizi de yıl sonunda devreye almayı planlıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye