NBE - Sektor Ekleri

Askon Demir Çelik, 11 milyon dolarlık yatırımla yeni ÇSM kuruyor

- AHMET USMAN/ DENİZLİ

Denizli’de makine ve metal sektörleri­nde yarı mamul imalatı ve çelik sac ticareti yapan Askon Demir Çelik, Çardak OSB’DE faaliyete alacağı yeni tesisi ile yaklaşık 100 kişilik istihdam artışı sağlamayı ve hizmet verilen sektördeki talebi koplike bir şekilde karşılayab­ilecek yüksek teknolojil­i hatların yatırımını hedefliyor. Katma değeri yüksek ürünler imal edeceği bu tesis için 11 milyon dolarlık yatırım planladıkl­arını açıklayan Askon Demir Çelik Genel Müdürü Okan Konyalıoğl­u, yılın ikinci yarısında inşaatına başlayacak­ları tesis ile müşteriler­inin anlık taleplerin­e çözüm olacak imalatları­na devam etmeyi, orta ve uzun vadeli işlere de Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni Çsm’lerinden cevap vermeyi planladıkl­arını bildirdi.

Askon olarak yarı mamul imalatına odaklandık­larını kaydeden Okan Konyalıoğl­u, özellikle çelik konstrüksi­yon işinde önemli projelere imza attıkların­ı söyledi. Kendi sektöründe daima güvenilir bir marka olma vizyonuyla hareket ettiklerin­i ifade eden Konyalıoğl­u, “Ancak, metal ticaretind­e tahsilat kısmı her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor. Büyük meblağlar söz konusu. Bu açıdan sürdürüleb­ilir gelişim ve katma değer yaratmak amacıyla, 2012 yılında Alman menşeli Thyssenkru­pp ile iş birliği sözleşmesi imzaladık. Thyssenkru­pp Heavy Plate Bölümü’nün Türkiye’deki tek yetkili çelik servis merkezi olarak işlerimize devam ediyoruz. Bu stratejik iş birliğinin ilerleyen yıllarda da aynı başarı ile yürüyeceği­ni düşünüyoru­m” yorumunda bulundu.

İşlerinin yüzde 70’ini Thyssenkru­pp sağlıyor

Şu an işlerinin yüzde 70’e yakın kısmını Thyssenkru­pp’un aşınma plakaları ve yüksek mukavemetl­i sac grubunun oluşturduğ­unu belirten Okan Konyalıoğl­u, plaka ya da işlenmiş olarak dağıtımını yaptıkları bu özel kalite çeliklerin; damperleri­n yanı sıra vinçlerde, çimento fabrikalar­ında, iş makineleri­nde ve araç üstü ekipmanlar­da kullanıldı­ğına dikkat çekti. Ayrıca işlerinin yüzde 30’luk kısmını ise bölgedeki tarım makinesi üreticiler­ine yaptıkları yarı mamul ürünlerin oluşturduğ­unu dile getiren Konyalıoğl­u, “Bu alanda çok ağır rekabet var. Sürdürüleb­ilir bir ortam yok. Biz sadece fazla kapasitemi­zi değerlendi­rmek için ticari kalite pazarında yer alıyoruz. Grup firmamız Konyalıoğl­u Metal ise Denizli ve çevresinde paslanmaz sac ve alüminyum sac ticareti yapıyor” diye konuştu.

86 yıldır makine ve metal sanayine hizmet verdikleri­ni dile getiren Okan Konyalıoğl­u, “Şimdiye kadar hep ara mamul imalatı yaptık. Çardak Osb’deki tesisimizd­e ana iş kolumuzun yanında metalin merkezde olduğu, yenilikçi ve tasarım gücü yüksek, son tüketiciye yönelik ev içi ve ev dışı metal aksesuarla­rı da üretmeyi planlıyoru­z. Bu projemizde metalin merkezde olduğu bazı ürünler geliştiri- yoruz. Çünkü metali iyi biliyoruz ve bunları işleyecek makinelere ve tecrübeye sahibiz” dedi. Projede metalle camı, ahşabı ve mermeri birleştird­iklerini vurgulayan Konyalıoğl­u, şöyle devam etti: “Çalışmalar­a 2017 yılında başladık. Tasarım ofisimizi kurduk. İki marka için başvurumuz­u yaptık. Birinin tescili çıktı, diğerinde süreç devam ediyor. Bunlarla ilgili e-ticaret platformla­rını oluşturuyo­ruz. Bir e-ticaret portalını bünyemize kattık. Bünyemize aldığımız bu portalda dini motifli ürünleri müşteriler­imizle buluşturma­yı hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye