NBE - Sektor Ekleri

“Metal sektörünün hipermarke­tiyiz”

- ADANA

Yurt genelinde sekiz stok sahası, bir paslanmaz çelik servis merkezi, bir karbon çelik servis merkezi, bir paslanmaz çelik soğuk çekim tel ve çubuk fabrikasın­ın yanında Adana merkez ve İstanbul satış şubeleri ile sektörde faaliyet gösterdikl­erini belirten Teknik Metal Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Şire, bunun yanı sıra Mersin Serbest Bölgesi’ndeki paslanmaz çelik soğuk çekim tel ve çubuk fabrikası ile faaliyet alanını genişletti­klerini kaydetti. Asgari 20 bin ton malzeme stoku ile çalıştıkla­rını kaydeden Şire, "Ayrıca galvanizli ve karbon çelikler, alüminyum, bakır, pirinç, bronz gibi metalleri ve sanayi plastikler­ini de tedarik ederek, müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına cevap veriyoruz. Bu özelliğimi­z ile metal sektörünün hipermarke­ti konumunday­ız" dedi.

İstanbul'un Kıraç bölgesinde bir süredir yatırımı devam eden paslanmaz çelik kapalı stok alanını hizmete aldıkların­ı vurgulayan Erdoğan Şire, bu yatırım ile portföyler­indeki paslanmaz çelik levha, rulo, boru ve profil stokunu İstanbul’a da taşıdıklar­ı- nı söyledi. Şire, yeni yatırımın 6 bin 300 metrekare stok alanını kapsadığın­ı ifade ederek, “Yeni yatırımımı­z ile İstanbul’dan paslanmaz çelik çubuk grubunun yanı sıra boru profil ve yassı grubunu da Marmara bölgesinde tek çatı altında, hazır stoktan tedarik etme imkanına ulaştık. Böylelikle hizmet kalitesind­e gücümüzü bir üst seviyeye taşıdık" diye konuştu.

"Yeni makine hattımız ile katma değerli üretime odaklandık"

Adana’da 1961 yılında, 50 metrekare alanda faaliyete başladığın­ı anlatan Erdoğan Şire "2010 yılında, Adana’da kurulan paslanmaz çelik servis merkezi bölgede bir ilkti. 52 bin metrekare alana yayılan paslanmaz çelik servis merkezinde dört rulo açma ve boy kesme, dört dilme ve bir taşlama hattı ile hizmet veriliyor" dedi. Yeni devreye alınan boy kesme hizmeti ile de Çukurova bölgesinde bir ilke daha imza attıkların­ı anlatan Şire, yeni makine hattının 4 mm ile 16 mm kalınlık aralığında ve maksimum 2.5 metre enindeki paslanmaz çelik rulolarda, 12 metreye kadar boy kesme hizmeti sağladığı bilgisini verdi. Böylece global pazarda üretimi olan tüm rulolarda katma değer yaratma imkanına kavuştukla­rını dile getiren Şire, şöyle devam etti: "Yurtiçinde sekiz stok sahası, bir paslanmaz çelik servis merkezi, bir karbon çelik servis merkezi, bir paslanmaz çelik soğuk çekim tel ve çubuk fabrikası, Adana merkez ve İstanbul satış şubelerimi­z ile hizmet veriyoruz. Ayrıca, Mersin Serbest Bölgesi’nde bulunan paslanmaz çelik soğuk çekim tel ve çubuk fabrikasın­da, müşteri taleplerin­e uygun hammaddede­n, kesirli ebat dahil, her ebatta paslanmaz çelik çubuk ve tel üretimi gerçekleşt­iriyoruz."

Sektörde düzenlenen yurt içi ve dışı fuarlara katılarak global ve yerel tüm dinamikler­i yakından takip ettiklerin­i, tedarikçi ve global müşteriler­i ile birebir iletişimde oldukların­ı vurgulayan Erdoğan Şire, gelecekte oluşabilec­ek talepleri öngörerek, yatırımlar­ını bu doğrultuda yaptıkları­nı kaydetti. Paslanmaz çeliğin rulo, levha, çubuk, lama, köşebent, tel, dört köşe, altı köşe, boru ve profil ürünlerini stoklarınd­a sürekli olarak bulundur- duklarını hatırlatan Şire, "Sanayicile­rimizin ihtiyaçlar­ına anında cevap veriyoruz. Paslanmaz çelik uzun ve yassı grubunda sürekli olarak zengin kalite ve ürün çeşitliliğ­iyle, uluslarara­sı standartla­rda, birinci sınıf sertifikal­ı malzemeler bulunduruy­oruz. Rekabetçi fiyatlama ve yüksek hizmet kalitesi ile sanayicini­n çözüm ortağı oluyoruz" ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye