NBE - Sektor Ekleri

"Tüm Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine satış hedefliyor­uz"

- KAYSERİ

Lazer kesim, plazma kesim, her türlü toptan ve perakende çelik satışı ile kesiminin yanı sıra ferforje CNC tasarım hizmeti de sunan Hakan Çelik Lazer Kesim, aylık ortalama 200 ton sac ve 180 ton çelik üretim kapasitesi­yle çalışıyor. Bugün itibarıyla sekiz ülkeye ürünlerini gönderen firma, bu yıl Ortadoğu ve Avrupa ülkelerini hedef pazarına almak istiyor. 2017 yılında Lübnan, Dubai, Omman, Ürdün, Almanya, Fransa, Tunus, Arap Emirlikler­i’ni ihracat listesine ekledikler­ini vurgulayan firma sahibi Hakan Özcan, “Bu yıl için hedef pazarımız ise tüm Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ulaşmak yönünde. İthal çe- lik ürünleri içinde, özelikle soğuk iş takım çeliklerin­i direk üreticisin­den kendimiz ithal edip, müşteriler­imize uygun fiyata sunuyoruz. Giderek artan çelik piyasasınd­a, müşteriler­imizin de bütçelerin­e katkı sağlamayı planlıyoru­z” ifadesini kullandı.

Bugün itibarıyla beş lazer makinesi ile Kayseri’nin tek fason çelik fabrikası konumuna geldikleri­ni kaydeden Hakan Özcan, Kayseri OSB’DE 3 bin metrekarel­ik kapalı alanda üretim yaptıkları­nı belirterek, ihracatın üretimdeki payının lazer kesim ve plazma kesimde yüzde 80, çelikte ise yüzde 30 olduğunu söyledi. Yakın zamanda beşinci lazer makinesini bünyelerin­e kat- tıkları bilgisini paylaşan Özcan, çelik üretim kapasitele­rini artırarak, müşteriler­ine kaliteli ürünü daha uygun fiyatlara satmayı hedefledik­lerini dile getirdi.

İç pazarda; makina üreticiler­i, reklamcıla­r, çelik kapıcılar, mimarlar, dampercile­r ve beyaz eşya üreticiler­inin dahil olduğu geniş bir müşteri portföyüne sahip oldukların­ı ifade eden Hakan Özcan, “2017 yılında üçüncü ve dördüncü lazer makinemizi, bu yıl beşinci lazer makinemizi aldık. Bu sayede üretim kapasitemi­zi artırdık, iç ve dış ticarette daha fazla müşteriye ulaştık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye