NBE - Sektor Ekleri

Kaymet Metal Abd’deki faaliyetle­rini artırmak istiyor

- KAYSERİ

Lazer kesim, plazma kesim, boru, profil, sac (kesim büküm) lama-silme-köşebant, ev ve ofis mobilyalar­ı gibi birçok alanda faaliyet gösteren Kaymet Metal, hali hazırda 27 ülkeye ihracat yapıyor. Libya, Irak, Gürcistan, Angola, Tunus, İspanya, Almanya, Suudi Arabistan ve Suriye gibi birçok ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini veren firma sahibi Ahmet Sönmez, “Yeni dönemde metali işleyerek ABD’YE daha fazla ürün satmak istiyoruz. Bunun için Ar-ge çalışmalar­ımız var. Farklı ürünler üretme konusunda araştırmal­arımız devam ediyor. Firma olarak her yıl düzenli olarak Çin fuarlarına katılıyo- ruz” diye konuştu.

Ahmet Sönmez, firmaların­ın 15 bin metrekares­i kapalı, 30 bin metrekares­i açık toplamda 45 bin metrekare alana sahip olduğunu belirterek, “Lazer kesim olarak 20 mm’ye kadar sac, 12 mm’ye kadar paslanmaz levha, 8 mm’ye kadar alüminyum levha 5 bin ve 3 bin serisi, boru ve profil işleniyor. Malzemeler üzerinde markalama çalışması da yapılıyor. 4 milyon liralık metal işleme alanında yatırımlar­ımız var” ifadesini kullandı. OSB’YE metali işleyerek hizmet verdikleri­ni dile getiren Sönmez, “Makine ekipmanı olarak lazer plazma ve boru işleme makinemiz var. Metal bölümünde bine ya- kın ürün yelpazesin­e sahibiz. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olan boru ebatlama makinesini kurduk. Boruyu istenilen ölçülerde üretip satışını yapıyoruz. Bunun yanı sıra İspanyolla­rın kullandığı pişirme ocağını ve tavasını üretiyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Birçok farklı kolda faaliyet gösterdikl­erini dile getiren Ahmet Sönmez, “Metalin dışında mobilya ihracatı da yapıyoruz. OSB’DE diyalogda olduğu- muz ve ihracat yapamayan firmaların ihracatlar­ını biz üstlendik” dedi. Sektör sorunların­a değinen Sönmez, şunları kaydetti: “En büyük sorunumuz eleman. Kalifiye elemanla ürünün katma değerini yükseltmek gerekiyor. Bunun için de yüksekokul mezunu, bilgili ve tecrübeli kişilerle çalışmak gerekiyor. Kalifiye eleman çalıştırma­dığımız için de geri kalıyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye