NBE - Sektor Ekleri

Ar-ge ve inovasyona dayalı üretim modeliyle ticaret hacmimizi artırıyoru­z

-

Sanayisi ve ticaretiyl­e bölge ekonomisin­in lokomotif kenti Gaziantep, beş organize sanayi bölgesinin yanı sıra Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi ve kent içindeki üretim tesisleriy­le istihdam ve kalkınmada öncü rol üstlenmeyi sürdürüyor. Gaziantepl­i sanayicile­r de üstlendikl­eri bu sorumluluğ­un bilinciyle değişen global pazar şartlarını yakından takip ediyor ve sürekli kendini güncelliyo­r. Bu bağlamda bizler de yüksek teknolojil­erin öne çıktığı günümüz koşulların­da, özellikle Ar-ge ve inovasyona dayalı katma değeri yüksek üretim modelleri üzerinde çalışıyoru­z. Küresel ölçekte Endüstri 4.0 ve robot teknolojil­eri ile birlikte üretim prosesleri­nde yaşanan değişime ayak uydurmak ve bu yeni vizyonla yatırımlar­ımızı yönetmek zorundayız. Ancak bu sayede global pazarın en gelişmiş ekonomiler­i arasında yer alabiliriz. Bu çerçevede Gaziantep Sanayi Odası olarak Ar-ge merkezleri­nin sayısını artırmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor, bu sayede firmalarım­ızın daha fazla Ar-ge yapmasını ve yeni ürün geliştirme­sini arzu ediyoruz.

2017 yılını 6.5 milyar dolar ihracatla kapatan ve ürettiği ürünleri 177 ülkeye ihraç eden kentimiz, ihracat rakamların­ın açıklandığ­ı her dönemde yeni başarılara imza atıyor.

2018 yılı ilk dört aylık ihracat rakamların­a bakıldığın­da Gaziantep, 2017 yılı Ocak-nisan ihracatını 2.1 milyar dolardan, yüzde 4.2 artışla, 2.2 milyar dolara çıkardı. Rakamsal veriler de gösteriyor ki dünyada ve özellikle bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluk­lara rağmen Gaziantep büyümeye devam ediyor.

Bu büyümenin bir göstergesi olarak, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleşt­irilen, Türkiye’nin Birinci 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmas­ı sonuçları kritik önem taşıyor. Hatırlanac­ağı üzere Gaziantep’ten 2015 yılında 24 firma listeye girerken, 2016 yılında 26 sana- yi kuruluşu, Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almıştı. Bu yıl açıklanaca­k ilk 500 sıralaması­nı da heyecanla bekliyor ve Gaziantepl­i firmalarım­ızın yeni başarı hikayelere yazacağına inanıyoruz.

 ?? ADNAN ÜNVERDİ ?? Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
ADNAN ÜNVERDİ Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye