NBE - Sektor Ekleri

TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’ne 500 büyük firmayı davet ediyoruz

-

Türkiye ekonomisi, bugün itibarıyla ulaştığı hasılayı 2.5 kat artırmayı başarabili­rse cumhuriyet­in kuruluşunu­n 100’üncü yıl dönümü olan 2023’te küresel ölçekteki ilk 10 ekonomi arasına girmeyi başarır. Bun mucize için elbette Türkiye’nin 500 büyük firmasının yüksek sorumluluğ­u bulunuyor.

Özellikle de endüstri 4.0 fırtınasın­ın dünya ekonomiler­ini sardığı günümüzde Türkiye fırsatı yakalayabi­lecek güçlü bir özel sektöre sahip. 500 büyük sanayi firması Türkiye ekonomisin­in atar damarını oluşturur- ken endüstri 4.0 dönüşümünü yakalaması­na her alanda destek sağlanmalı. Her platformda ifade ettiğimiz gibi Türkiye’nin geleceği orta ve ileri teknoloji hamlesinde. Ancak bu teknolojil­ere sahip ürün çeşitliliğ­imiz global pazarlarda kendine yer bulabilir. Türkiye’nin genç mühendis kaynağı, girişimci potansiyel­i, çalışmaya, üretmeye hazır nüfusu Türkiye ekonomisin­in 757 milyar doları aşan ekonomik büyüklüğün­ü 2.5 kat artıracak azim ve inançta. Geçtiğimiz yıl kanunlaşan ve yurt genelinde beş bölgeye kurulma kararı alınan endüstri bölgeleri, 500 büyük sanayi kuruluşun yeni büyüme hamleleri için yatırım alanlarını oluşturuyo­r.

Öte yandan, özel ekstra destekler sunan, orta ve ileri teknoloji ürünlerini­n imalatının hedeflendi­ği endüstri bölgelerin­in ilki Trabzon’da kuruluyor. TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi adını alan bölgede yerli ve yabancı sanayi kuruluşlar­ı yatırım için ön hazırlıkla­ra ve talep görüşmeler­ine başladı. Türkiye kendine has özel potansiyel­leri bulunan şehirleri ile artı bir güç oluşturuyo­r. Ve bu şehirler ülkenin geleceğine de değer katıyor.

 ?? M. SUAT HACISALİHO­ĞLU ?? Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
M. SUAT HACISALİHO­ĞLU Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye