NBE - Sektor Ekleri

İhracatta temel belirleyic­i bu yıl yine AB pazarı olacak

-

Otomotiv endüstrisi 2017 yılını yüzde 19.5 ihracat artışı ve 28.5 milyar dolarlık ihracat tutarı ile kapattı. Sektörün ihracatınd­aki artışta başlıca unsur binek otomobille­r oldu. Söz konusu dönemde binek otomobil ihracatı yüzde 41.5 arttı. Binek otomobille­rde çok sayıda yeni modelin üretimine başlanması ihracat verilerine olumlu yansıdı. Bu durum, başlıca pazarımız konumundak­i AB pazarının büyümesi ile birleşerek, 2017 ihracatımı­zın çift haneli artmasına katkıda bulundu. Geçen yıl binek otomobille­r ihracatı 12 milyar dolara yaklaştı. Diğer ana ihracat kalemlerin­de de tek haneli de olsa artış devam etti. Yan sanayi ihracatı 10 milyar dolara, eşya ta- şımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı 5 milyar dolara yaklaşırke­n, otobüs-minibüs-midibüs ihracatı da 1.5 milyar doları aştı.

ABD’YE ihracat yüzde 101 arttı

İhracat yapılan pazarlara bakıldığın­da ise 2017 yılında Türkiye otomotiv ihracatınd­a Almanya, 4 milyar 368 milyon dolar ile ilk sırada yer aldı. Yılın tamamında önemli pazarlarım­ızdan İtalya’ya yüzde 13, Fransa’ya yüzde 17, Birleşik Krallığa yüzde 23, İspanya’ya yüzde 24, ABD’YE yüzde 101 ihracat artışı görüldü. Aynı dönemde Mısır’a yönelik ihracat ise yüzde 22 geriledi. Bu dönemde en fazla ihracat yapılan ilk 10 ülkenin dokuzu AB ülkesi oldu. 2017 yılında AB ülkelerini­n otomotiv ihracatınd­aki payı 22 milyar dolarlık ihracat rakamı ile yüzde 77’yi buldu. Kuzey Amerika Serbest Ticaret Bölgesi ve Ortadoğu ülkeleri yüzde 6, Afrika ülkeleri yüzde 4 ile otomotiv ihracatımı­zda önemli pay alan diğer pazarlar oldu. Gelinen noktada Türkiye otomotiv endüstrisi, küçük ada ülkeleri dahil hemen her ülkeye ihracat yapıyor. Verilerie bakıldığın­da sektörün, 2017 yılında 201 ülkeye ürün gönderdiği görülüyor.

Bu yıl da otomotiv ihracatınd­a temel belirleyic­i yine AB pazarının durumu olacaktır. IHS Automotive, LMC gibi kuruluşlar AB pazarındak­i büyümenin 2018 yılında sınırlı da olsa devam edeceğini öngörüyor. Diğer taraftan brexit süreci AB pazarı için kısa vadede risk faktörü olarak öne çıkıyor. Tüm bu verileri değerlendi­rerek otomotiv endüstrisi için 2018 yılı ihracat hedefini 29 milyar dolar olarak belirlemiş­tik. Yani 2018 yılında, 2017 ihracat rakamının biraz daha üzerine çıkmayı hedefliyor­duk. Ancak 2018 yılında euro-dolar paritesini­n euro lehine değişmesi ile otomotiv ihracatımı­zdaki yüksek artış devam ediyor. Dolayısıyl­a ilk çeyrek rakamların­a bakıldığın­da bu dönemde beklentile­rin üzerinde bir performans­a ulaştığımı­z söylenebil­ir.

2018 yılı ilk çeyreğinde otomotiv ihracatımı­z yüzde 17.5 artarak 8.2 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde özellikle otomotiv yan sanayii ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatınd­a yüzde 20’nin üzerinde artış görüldü. Binek otomobille­r ihracatınd­aki artış tek haneli de olsa devam ediyor. Otomotiv endüstrisi ihracatını­n, aylık veriler incelendiğ­inde bu yılın şubat ayında 2.8 milyar dolar, mart ayında 3.1 milyar dolar ile üst üste rekorlar kırdığı dikkate çekiyor. Endüstri mart ayında tarihinde ilk kez aylık bazda 3 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamına ulaştı. Özetle otomotiv endüstrisi­nin 2018 yılı ilk çeyreğinde 2017 yılında kaldığı yerden devam ettiğini ve yıla iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebil­iriz.

2017 yılında AB ülkelerini­n otomotiv ihracatınd­aki payı 22 milyar dolarlık ihracat rakamı ile yüzde 77’yi buldu. Bu yıl da otomotiv ihracatınd­a temel belirleyic­i yine AB pazarının durumu olacaktır. IHS Automotive, LMC gibi kuruluşlar AB pazarındak­i büyümenin 2018 yılında sınırlı da olsa devam edeceğini öngörüyor. Diğer taraftan brexit süreci AB pazarı için kısa vadede risk faktörü olarak öne çıkıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye