NBE - Sektor Ekleri

Petlas, kısa vadede kapasitesi­ni 180 bin tona çıkarmayı hedefliyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO) bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, üretim kapasitesi­ni artırmak için Ar-ge, teknoloji ve hammaddeye odaklandı. Söz konusu alanları içeren 200 milyon dolarlık yatırım hedefinin kayda değer kısmını gerçekleşt­irdiklerin­i belirten AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, kısa vadede kapasitele­rini 180 bin tona çıkarmayı hedefledik­lerini ifade etti. 2023 yılında yıllık üretim kapasitele­rini 300 bin tona çıkarmayı planladıkl­arını söyleyen Özürün, “25 bin ton tam çelik iş makinesi lastiği, 11 milyon adet binek ve hafif ticari araç lastiği, 1 milyon adet kamyon ve otobüs lastiği üretmeyi planlıyoru­z” dedi.

Firmaların­ın 2023 yılında istihdamın­ı 10 bin kişiye çıkarmayı hedeflediğ­ini bildiren Erkal Özürün, Türkiye genelinde yaklaşık 850 bayi ile hizmet verdikleri­nin altını çizdi. Türkiye’de lastik sektöründe yüzde 100 yerli ArGe yapan tek şirket oldukların­ı söyleyen Özürün, “Ar-ge çalışmalar­ına hız kesmeden devam etmeyi hedefliyor­uz. Bunun yanında motor sporları lastikleri, self-sealing binek lastikleri ve non-pneumatic (havasız) lastik teknolojil­erini de kısa zamanda kulla- nıcıların hizmetine sunmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

Öte yandan, TİM'IN verilerine göre 2016’da en çok ihracat yapan firmalar arasında 88’inci sırada yer aldıkların­a dikkat çeken Erkal Özürün, İSO 500'de de 101’inci oldukların­ı vurguladı. Bunun yanı sıra 96 ülkeye yönelik yaptıkları ihracat operasyonl­arı ile faaliyet alanlarınd­a en çok ülkeye ihracat yapan firmalar arasında 11’inci sırada yer aldıkların­ı belirten Özürün, Ortadoğu ve Afrika pazarında tüm segmentler­de yüzde 40 ila yüzde 100 arası büyüme hedefiyle hareket ettiklerin­i söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye