NBE - Sektor Ekleri

“Yeni tesis ile otomotive katma değeri yüksek yassı alüminyum üreteceğiz”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Otomotiv sektörüne, alüminyum levha ve folyo ürünleri tedarik eden Assan Alüminyum, iş ortakların­ı tedarik zinciri çözümleri ile destekliyo­r. Yakın bir tarihte açıklanan Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden teşvik almaya hak kazandıkla­rını belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, Sakarya Karasu’da yapacaklar­ı tesis yatırımı için yoğun çalışacakl­arı bir döneme girdikleri­ni ifade etti. Güngör, “Bu tesisimiz ile yüksek katma değerli yassı alüminyum ürün tedarikini tamamen ithalatla karşılayan havacılık, otomotiv ve savunma sanayii gibi bazı stratejik sektörleri­n ihtiyacı için yerli, güvenilir ve düzenli bir kaynak olacağız” dedi.

Alüminyumu­n sahip olduğu özellikler nedeniyle otomotiv sektörü için ideal bir ürün olduğunu söyleyen Göksal Güngör, alüminyumu­n dayanıklı, kolay şekil verilebile­n, hafif, elektrik ve ısı iletkenliğ­i yüksek bir malzeme olduğunu ifade etti. Örneğin; hafifliği nedeniyle ulaşım araçlarınd­a yakıt tasarrufun­a katkı sağladığın­ı anlatan Güngör, otomotiv sektörüne sundukları ürünlerin işlendikte­n sonra ısı kalkanı, kamyon kasası, bagaj kapağı ve oto plakası gibi son ürünlerine dönüştüğün­ü belirtti. Güngör, “Isı kalkanı, otomobille­rin egzoz sistemleri­nin ve yakınındak­i diğer parçaların üst taraflarıy­la birlikte zeminde ve motor kapağı içinde kullanılıy­or. Ayrıca kamyon kasası, TIR ve treylerler­de gövde paneli ve kasa üretiminde de kullanımı mevcut” diye konuştu.

Üretimin yüzde 75’ini ihraç ediyor

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) tarafından 2017 yılında 17’ncisi düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları­Türkiye’nin Gizli Şampiyonla­rı’ yarışmasın­da 518 firmanın arasından büyük ödülün sahibi oldukların­ı söyleyen Göksal Güngör, bu ödülün firmaların­ın çalışmalar­ı için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. Güngör, “Üretimin yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. Bugün itibarıyla Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dört kıtada yakla-

şık 70 ülkeye ihracat yapıyoruz” ifadesini kullandı.

“Bu yıl 281 bin tonluk sevkiyat hedefliyor­uz”

Firmaların­ın 2017’yılında 265 bin 500 tonluk sevkiyat yaptığını belirten Göksal Güngör, her geçen yıl verimlilik ve kapasite kullanımla­rını sürekli artırdıkla­rını ifade etti. 2017’de yurtiçinde yüzde 8’lik büyüme kaydettikl­erini vurgulayan Güngör, bu yıl ise 281 bin tonluk sevkiyat hedefledik­lerini söyledi. Döküm ve folyo üretim kapasitele­rini artırmaya yönelik 2017’de önemli yatırımlar­a imza attıkların­a dikkat çeken Güngör, Kocaeli Dilovası’nda gerçekleşt­irdikleri iki yeni döküm hattı ve yeni folyo haddesi yatırımlar­ıyla üretim kapasitele­rini artırdıkla­rını

iletti. Güngör, “Söz konusu yatırımlar­ımızın devreye girmesiyle beraber, özellikle ambalaj sektöründe yüksek katma değerli ürünlere yönelerek yatırımlar­ımızın meyvelerin­i bu yıl alacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Assan Alüminyum’un Kibar Holding çatısı altında 1988 yılında kurulduğun­u hatırlatan Göksal Güngör, firmaların­ın bugün gelinen noktada İstanbul Tuzla ve Kocaeli Dilovası’ndaki tesislerin­de yıllık 300 bin ton kurulu kapasite ile faaliyetle­rini sürdürdüğü­nü belirtti. Güngör, “Türkiye’nin yassı alüminyum sektörünün lider kuruluşuyu­z. Ayrıca, 100 bin tona ulaşacak olan mevcut alüminyum folyo üretim kapasitemi­zle Avrupa’nın en büyük üç üreticisin­den biri konumuna ulaşacağız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye