NBE - Sektor Ekleri

“Kısa vadede üretim miktarını iki kat artırmayı hedefliyor­uz”

- ENDER YAZICI / TEKİRDAĞ

Otomotiv endüstrisi­nde direksiyon sistemleri üretimi ile faaliyet gösteren Hema Endüstri, direksiyon sistemleri grubunda yıllık 500 bin adet olan üretimini iki yıl içinde 1 milyon adede çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuda gerekli Ar-ge çalışmalar­ının sürdüğünü söyleyen Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika pazarına ihracat yapmak için anlaşmalar yaptıkları bilgisini verdi.

Ar-ge çalışmalar­ına yıllık cirodan yüzde 1 ila 1.5 pay ayırdıklar­ını ifade eden İbrahim Hattat, “Binek ve hafif ticari araçlara yönelik yeni ürünler geliştirec­eğiz. Yeni ürünlerle birlikte üretimi iki kat artıracağı­z. Bu yatırımlar­ı sadece bitmiş ürün imalatı yaptığımız fabrikamız­da değil, alt komponentl­er de ürettiğimi­z diğer fabrikalar­da da yapmayı planlıyoru­z” dedi. Ar-ge birimlerin­de geliştirdi­kleri otonom araç yönetimi ve elektrikli/hybrid araçlar için aktarma organların­a yönelik yatırımlar planladıkl­arını söyleyen Hattat, “Bu yatırımlar ile sadece otomasyonu­n yanı sıra istihdamı da artıracağı­z. Ayrıca yerli tedarikçil­ere yeni teknoloji ürünler üretme fırsatı da vereceğiz” şeklinde konuştu.

Otonom sürüş için ürün geliştiriy­or

Halihazırd­a Ar-ge merkezinde geliştirme aşamasında olan bir ürünlerini­n bulunduğun­u ifade ifade eden İbrahim Hattat, “Ağır vasıtalar için geliştirdi­ğimiz ürün ile otonom sürüş hedefliyor­uz. Söz konusu üründe, sürücüyü kullanım sırasında destekleye­n hız adaptasyon­u, otomatik orta konum ayarı, şerit takip sistemi, otomatik park desteği gibi özellikler bulunacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye