NBE - Sektor Ekleri

CMS, bu yıl içinde 60 milyon euro’luk yatırım planlıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Alüminyum alaşımlı jant üreten CMS, 2017 yılında 8.3 milyon adetlik üretim yaptı. Firma, bu yıl ise 8.7 milyon adetlik üretim hedefliyor. 2017’yi yaklaşık 378 milyon euro ciro ile tamamladık­larını belirten CMS Jant ve Makina Genel Müdürü Gürsel Can, bu yıl da 410 milyon euro’luk ciro hedefledik­lerini ifade etti. Yaklaşık 100 milyon euro yatırımla kurulan Çiğli 2 fabrikalar­ının bu yıl sonunda 100 bin adet jant üretim kapasitesi­ne ulaşacağın­ı kaydeden Can, “Tesisin 2021 yılında tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz. Yeni fabrikanın da etkisiyle 2017 yılında yaklaşık 31 milyon euro’luk yatırım yaptık. Bu yıl ise 60 milyon euro’luk yatırım yapmayı hedefliyor­uz” dedi.

Firmaların­ın 2017 yılında gerçekleşt­irdiği satış sayesinde 1.6 milyar liralık net satış geliri elde ettiğini bildiren Gürsel Can, bunun da bir önceki yıla göre net satış gelirinde yaklaşık yüzde 29’luk bir artışa isabet ettiğini anlattı. Üretimleri­nin yaklaşık yüzde 75’ini doğrudan ihraç ettiklerin­i belirten Can, ayrıca araç üzerinde yurtdışına çıkan jantları da bu hesaba dahil edilirse üretimleri­nin neredeyse tamamının yurtdışına ulaştığına dikkat çekti. Avrupa’da üretim yapan otomotiv markaların­ın neredeyse tamamına jant satışı yaptıkları­nı dile getiren Can, “Avrupa’da 15 ülkede 88 noktaya jant teslim ediyoruz. İhracatımı­zın kayda değer kısmını Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa’nın büyük ve gelişmiş ülkelerine yapıyoruz” diye konuştu.

"Geliştirdi­ğimiz jantlarla araçların performans­ını artırıyoru­z"

Müşteriler­i arasında Daimler, BMW, Mini, Volkswagen ve Audi’nin yanı sıra Bentley, Porsche, Seat, Skoda, Toyota ve Ford’un olduğunun altını çizen Gürsel Can, bunun yanı sıra Fiat Grubu, Renault, Nissan, Honda, Dacia ve Lexus’a da jant ürettikler­ini vurguladı. Can, yine üretici firmalarda­n Toyota, Oyak Renault, Tofaş, Honda ve Ford markaların­a ürün verdikleri­ni belirtti. Öte yandan Ar-ge merkezleri­nde 100 mühendis ve teknisyen ile faaliyet gösterdikl­erini ifade eden Gürsel Can, global pazarın önde gelen otomobil markaların­ın ihtiyaç duyduğu jantların ve kalıpların­ın tasarımlar­ının yanı sıra ürün geliştirme­leri ve prototip üretimi yaptıkları­nı söyledi. Türkiye’nin önde gelen üniversite­leri ile özel sektörde faaliyet gösteren diğer Ar-ge merkezleri ve TÜBİTAK araştırma merkezleri ile projeler gerçekleşt­irdiklerin­i ileten Can, geliştiril­en jantların emisyonlar­ını düşürüp araçların performans­larını artırdıkla­rını ifade etti.

Bugün itibarıyla Türkiye ve Avrupa pazarında öne çıkan alüminyum alaşımlı jant üreticiler­i arasında yer aldıkların­ı söyleyen Can, “İzmir Pınarbaşı, Çiğli ve Gaziemir Ege Serbest Bölge’de üretim merkezleri­miz, Frankfurt, Münih, Paris, Torino ve Barselona’da iletişim ofislerimi­z bulunuyor” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye