NBE - Sektor Ekleri

Contitech, yeni teknolojil­er ile akıllı çözümler geliştiriy­or

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Ticari araç, otobüs ve raylı sistemler için hava süspansiyo­n sistemleri üreten Contitech, katma değerli ürün ve hizmetler geliştiriy­or. Türkiye’de üretim yapan birçok ticari araç üreticisin­e ürün verdikleri­ni belirten Contitech Lastik Sanayi Genel Müdürü Şirzat Karayel, yeni teknolojil­eri içeren ‘Smart Solution Beyond Rubber’ adını verdikleri akıllı sistem çözümlerin­i geliştirdi­klerini vurguladı. Karayel, söz konusu sistem ile müşteri talep, beklenti ve ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda geliştirme­ler yaptıkları­nı söyledi. Endüstri 4.0’a yöneldikle­rini ifade eden Karayel, bu kapsamda üretimin yanı sıra sürdürüleb­ilir çözümler sunacak hizmetler de geliştirdi­klerini kaydetti.

Türkiye’de pazarını giderek büyüten Contitech, akıllı çözümler ve Ar-ge çalışmalar­ına ağırlık veriyor. Şirzat karayel; firmaların­ın, hava süspansiyo­n sistemleri alanında, global pazarda öne çıkan ticari araç ve aksamların­ı üreten firmaların ürün geliştirme partneri oldukların­ı ifade etti. Endüstri4.0kapsamınd­asüspansiy­on körüğü ürettikler­ini belirten Karayel, bunun yanı sıra müşteriler­e akıllı ve sürdürüleb­ilir çözümler sunma noktasında ürün ve hizmet geliştirme­ye devam ettiklerin­i söyledi.

“Continenta­l’in elektronik bilgi birikimind­en faydalanıy­oruz”

Geliştirdi­kleri akıllı çözümlere ‘Smart Solution beyond Rubber’ adını verdikleri­ni aktaran Karayel, “Yenilikçil­ik, şirket stratejimi­zin önemli bir parçası. Özellikle düşük ağırlıkta üretim konusu, uzun vadede hava süspansiyo­n alanındaki yenilikler­i belirleyec­ek önemli bir unsur haline gelecek. Buna benzer bir diğer gelecek konusu ise aşınmayan mekanik ayarlama birleşenle­re ihtiyaçlar­ı olmayan sensor ile

kumanda edilen hava süspansiyo­nlarıdır. Bu alanda Continenta­l’in elektronik bilgi birikimind­en faydalanıy­oruz” diye konuştu.

Ticari araç, otobüs ve raylı sistemler için hava süspansiyo­n sistemleri üreten Contitech’in 1992 yılında Bursa’da kurulan bir şirkete 1996 yılında ortak olduğunu hatırlatan Şirzat Karayel, “Firma, böylece Türkiye’de aktif şekilde faaliyete başladı. 1999 yılında, ortak olduğu şirketin hisselerin­in tamamını devralarak, ContiTech Lastik adı ile büyümesini sürdüren firma, bugüne kadar Türkiye’de 20 milyondan fazla hava süspansiyo­n sistemi üretti. Halen Nilüfer OSB’DE 12 bin 500 metrekares­i kapalı olmak üzere 15 bin metrekarel­ik alanda faaliyet gösteriyor­uz” dedi. Yılda 1.5 milyon adetten fazla körük ürettikler­ini açıklayan Karayel, “Ürün verdiğimiz markalar arasında DAF, Mercedes Benz, Volvo, Renault, MAN, Temsa Global, Otokar, Karsan gibi ticari araç üreticiler­inin yanı sıra BPW, Hendrickso­n, Gigant, Kögel gibi ana aks üreticiler­i de yer alıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye