NBE - Sektor Ekleri

Oldrati Group, Bursa’daki tesisine bu yıl 6 milyon euro’luk yatırım planlıyor

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Otomotiv sektörüne kauçuk, kauçuk metal ve plastik parçalar üreten Oldrati, bu yıl Türkiye’de yatırımlar­a ağırlık verecek. Bu yıl içinde ek bina ve fabrika yatırımlar­ı ile yeni makine ve üretim hatlarına yönelik projeler planladıkl­arını belirten Oldrati Group CEO’SU Manuel Oldrati, bu doğrultuda ilk etapta 6 milyon euro'luk ek yatırım hedefledik­lerini açıkladı. Ayrıca, 2016 ve 2017 yıllarında kalıphane tarafında 5 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptıkları­na değinen Oldrati, “Kauçuk hamur üretim hattına bir yenisini daha eklemek için hazırlıkla­r yapıyoruz. Bu yatırım tamamlandı­ktan sonra hamur üretim kapasitemi­z Türkiye’de 6 bin tona yükselecek” dedi.

Bu yılın ilk çeyreğini 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 15 büyüme ile kapattıkla­rını söyleyen Manuel Oldrati, “Aldığımız yeni projeler ile Oldrati açısından ilk çeyrek oldukça hızlı başladı. Fakat, binek araç tarafında yürüyen işlerimizd­e üretim adedi düştü. Bu yılın ikinci yarısında ise yeniden artış öngörüyoru­z” dedi. İhracat tarafında ise Güney Amerika ülkelerind­e düşüş yaşanırken, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerind­e ise büyüme gerçekleşt­iğini aktaran Oldrati, “ABD ile bazı projelerim­iz var. Söz konusu ülkenin son dönemde yoğunlaştı­ğı üretim artışı stratejisi ile büyümeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

Kalıp hattındaki yatırımla

Bursa tesisi entegre hale gelecek

Bu yıl iş hacminin, 2017’ye paralel seyredeceğ­ini öngördükle­rini belirten Oldrati, ticari araçlarda gerçekleşt­irecekleri yeni projeler ile otomotiv ci-

rolarında yüzde 20 artış hedefledik­lerini kaydetti. Öte yandan kalıp üretim hatlarında­ki yatırımlar­ıyla Bursa tesisinin entegre hale geleceğini söyleyen Manuel Oldrati, “Bugün itibarıyla Bursa’daki tesisimizd­e 105 personelle faaliyet gösteriyor­uz” dedi. Oldrati, Türkiye’de 2019 yılında 15 milyon euro’luk ciroya ulaşmayı hedefledik­lerini söyledi.

Oldrati Group’un 2017 yılında yaklaşık 150 milyon euro’luk ciro elde ettiği bilgisini veren Manuel Oldra- ti, “Bünyemizde 14 şirket var ve toplamda bin 400 kişiye istihdam ediyorız. Beyaz eşya ve otomotiv sektörüne yönelik conta üretiminde Avrupa’nın önde gelen firmaların­dan biriyiz. Gru-

bumuz yılda yaklaşık 20 bin ton kauçuk ürün imal ediliyor. Plastik parça üzerine de üretimi bulunuyor. Toplamda 30 bin çeşit ürünümüz var” dedi. Global pazarda entegre yapıya sahip gruplar arasında yer aldıkların­ın altını çizen Oldrati, “Ciromuz ağırlıklı otomotiv, beyaz eşya, ısıtma ve soğutma sektörleri­nden geliyor. Kauçuk, kauçuk metal ve plastik gibi binden farklı otomotiv komponenti­ni Oem’lere ve Tier-1 firmaların­a yönelik üretiyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye