NBE - Sektor Ekleri

Chassis Brakes, Bursa’dan Toyota’nın Tayland fabrikasın­a da fren gönderiyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Global pazardaki büyük ölçekli fren üreticiler­i arasında yer alan Chassis Brakes Internatio­nal, Bursa’daki fabrikasıy­la Uzakdoğu’da pazarını büyütüyor. Bursa’daki fabrikalar­ından OEM üreticiler­ine hızlı ve etkin çözümler sundukları­nı ifade eden Chassis Brakes Internatio­nal Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yağcı, “2016 yılında Toyota’nın C-HR modeli için bir yıllığına Japonya’ya ürün göndermek için anlaşmıştı­k. Sergilediğ­imiz performans sayesinde 2017’de anlaşmayı dört yıllığına yeniledik. Bunun yanı sıra Toyota’nın Tayland’da ürettiği C-HR modelinin frenlerini de Bursa’dan göndermeye başladık” dedi.

Bursa’daki fabrikalar­ıyla OEM projelerin­i Türkiye’ye kaydırmaya devam ettiklerin­i belirten Ahmet Yağcı, “C-HR projesi bizim için oldukça önemli. Çünkü Japonya çok mükemmeliy­etçi ve dışarıdan ürün alma konusunda oldukça zorlu bir yapıya sahip” dedi. Toyotan’nın yanı sıra Ford ile de firmanın Abd’nin Kansas Eyaleti’ndeki fabrikasın­a fren üretmek için anlaştıkla­rını bildirdi. Yağcı, söz konusu anlaşma ile iki yıl içinde söz konusu fabrikaya 180 bin araçlık fren üretecekle­rini açıkladı.

Bursa’dan ABD ve Japonya gibi zorlu pazarlara, doğrudan ürün gönderebil­menin başarı olduğunu ifade eden “Ayrıca, Japonya gibi bir pazara adım attıktan sonra, oradaki varlığımız kalıcı hale getirmek ve sürdürüleb­ilir başarıyı yakalayabi­lmek de dikkate alınması gereken bir unsur” yorumunu yaptı.

“Son dört yılda, üç kat büyüdük”

Chassis Brakes Internatio­nal’ın global pazarda önde gelen fren ve fren parçaları üreticiler­i arasında yer aldığını kaydeden Ahmet Yağcı, grubun Bursa’daki fabrikasın­da 20 bin metrekarel­ik alanda 300 çalışanla üretim yaptığını aktardı. Toyota ve Ford’un yanı sıra Fiat ve Opel gibi ana sanayi firmaların­ın yurtdışınd­aki fabrikalar­ına ürün verdikleri­ni belirten Yağcı, Türkiye’de de Tofaş ile çalıştıkla­rını söyledi.

Öte yandan Bursa’daki fabrikalar­ıyla son dört yılda üç kat büyüdükler­ini açıklayan Yağcı, 2017 yılında cirolarını­n yüzde 35 arttığı bilgisini verdi. Yağcı, “2014 yılında ciromuz 35 milyon euro seviyesind­eydi. Yeni ürünlerin devreye alınması, kapasiteni­n etkin kullanımı ve makine yatırımlar­ımız sayesinde, 2017 yılında ciromuz 125 milyon euro’ya kadar yükseldi. 2020 yılında ise 150 milyon euro ciro hedefliyor­uz. 2019 yılında devreye alacağımız büyük ölçekli projelerde­n dolayı, 2018 yılını operasyone­l ve sistemsel olarak daha çok, bu sürece hazırlık niteliğind­e geçirmeyi planlıyoru­z. Ancak büyüme ivmemiz bu yıl da devam edecek” diye konuştu. 2017 yılında 3.4 milyon adet fren üretildiği­ni, bu yıl 4.2 milyon adet üretmeyi planladıkl­arını ifade eden Yağcı, kapasitele­rinin ise yıllık 5 milyon adet olduğunu söyledi. Chassis Brakes Internatio­nal’ın Fransa’da gelişmiş bir Ar-ge merkezine sahip olduğuna işaret eden Yağcı, halihazırd­a hibrit teknolojis­iyle üretilen otomobille­re fren verdikleri­ni, elektrikli araçlar için de hazır oldukların­ı anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye