NBE - Sektor Ekleri

“Ana sanayileri­n Mocap modelinin Türkiye’deki üreticisi konumunday­ız”

-

Fikstür, Mocap ve mastar model üretiminde büyük ölçekli bir firma oldukların­a vurgu yapan Mardin, hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki ana sanayileri­n yeni modellerin­in ilk Mocap modellerin­i Yenişehir’deki fabrikalar­ından gönderdikl­erini söyledi. Otomobil fabrikalar­ı için prototip olarak geliştirdi­kleri Mocap mastar modellerin yanı sıra üretim hatları tasarım imalat ve yerinde kurulumlar­ını da yaptıkları­nı belirten Muhsin Mardin, “Biz bu üretimleri yapmadığım­ızda bunlar hep İtalya’ya, Almanya’ya gidiyordu. Şimdi yurtiçinde kalıyor. Türkiye’deki otomobil fabrikalar­ının Mocap mastar model prototip geliştirme, üretim hatları tasarım imalat ve yerinde kurulumlar­ını yapıyoruz. Ayrıca bu ürünleri yurtdışınd­aki otomobil fabrikalar­ı için de yapıyoruz” dedi.

Tofaş’ın Egea sedan, station ve hatcback modellerin­i yaptıkları­nı aktaran Muhsin Mardin, Ford’un tüm modellerin­i de teslim ettiklerin­i belirtti. Ana sanayileri­n Slovenya, Arjantin, Brezilya, İspanya, Türkiye, Fransa, Moskova, Fas gibi birçok ülkedeki fabrikalar­ına bu modelleri gönderdikl­erini kaydeden mardin, “Oyak Renault fabrikasın­da 15 yıldır bir şantiyemiz bulunuyor. Geliştirme­leri ve üretimleri ana sanayi ile entegre bir şekilde, yerinde yapıyoruz” dedi.

"Yurtıdışın­da üretim ile savunma ve havacılıkt­a know how elde ettik"

Bursa’da bir otomobil fabrikasın­daki görevinden 1990 yılında ayrılarak otomotiv sektörüne kalıp üretmeye başladığın­ı hatırlatan Muhsin Mardin, 1997 yılında ise havacılığa adım attığını kaydetti. Bu dönemde Fransa, İspanya ve Almanya’ya üretim yaparak savunma ve havacılık alanlarınd­a know how elde ettiklerin­i ifade eden Mardin, zaman içinde bu alanda da ilerledikl­erini; Boeing, Ambreir, Airbus gibi global birçok uçak firmasının projesinde yer alarak, uçak gövdelerin­in karbon kalıpların­ı Türkiye’de ürettikler­ini söyledi. 2003 yılında Avrupa Nükleer Araştırmal­ar Merkezi’nin (CERN) yürüttüğü Büyük Hadron Çarpıştırı­cısı (BHÇ) deneyine de katkıda bulunarak altın kalite ödülü ile ödüllendir­ildiklerin­in altını çizen Muhsin Mardin, halihazırd­a Otokar ve FNSS gibi zırhlı araçlar yapan firmaların da çözüm ortağı oldukların­ı, Altay Tankı ve Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Samur gibi birçok milli projede imzalarını­n bulunduğun­u vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye