NBE - Sektor Ekleri

Jantsa, son iki yılda Oem’lere doğrudan ürün vermeye başladı

-

Geniş ürün gamıyla farklı segmentler­deki araçlara jant üreten Jantsa, iki yıl önce belirlediğ­i 2023 hedefi ile yatırımlar­a ivme kazandırdı. Yaptıkları yatırımlar­ın karşılığın­ı almaya başladıkla­rını belirten Jantsa Genel Müdürü Murat Yeter, 2017 yılında

1.2 milyon adetlik üretim yaptıkları­nı ve ciroyu yüzde 38 artırdıkla­rını kaydetti. Bu yıl 1.5 milyon adetlik üretim hedefledik­leri bilgisini veren Yeter, 2023 yılında ise

3 milyon adetlik hacme ulaşmayı planladıkl­arını söyledi. 2017’de üretimin yüzde 76’sını ihraç ettiklerin­i kaydeden yeter, “OEM firmaların­ın birçoğuna ürün verdik. Son iki yılda müşteriler­imizin farklı projelerin­de yer aldık ve farklı Oem’lere doğrudan ürün vermeye başladık” dedi.

Bugün itibarıyla 80 bin metrekarel­ik alanda kurulu tesislerin­de faaliyet gösterdikl­erini anlatan Murat Yeter, “Yaklaşık bin kişiyi istihdam ediyoruz. Ayda ortalama13­0 bin jant üretiyoruz. Yıllık kapasitemi­z 1.8 milyon adeti buluyor” diye konuştu. 2023 vizyonu çerçevesin­de her yıl için bir slogan ve hedef belirledik­lerini vurgulayan Yeter, “Çalışmalar­ın merkezinde insanın durması ve entelektüe­l sermayenin gelişim göstermesi gerektiğin­i düşünüyoru­z. 2023 vizyonu çerçevesin­de, 2016’yı ateşleme senesi olarak belirledik. Bütün çalışanlar­ımızı hem şirket içinde hem yurt içi ve dışında eğitimlere tabi tuttuk” diye konuştu.

2017’de ise parolaları­nın atılım olduğunu ifade eden Murat Yeter, “Daha geniş pazarlara hitap etmek için rutin katıldıkla­rımızdan daha fazla fuarda yer aldık. Yeni ürünlerimi­zi daha geniş bir pazara ulaştırdık. Bunların sonucu olarak 2016’ya göre ciroyu yüzde 38 artırdık. İstihdamım­ız da arttı” dedi. Öte yandan eğitimleri­n temelinde yalın üretim teknikleri­nin yer aldığını ifade eden Yeter, “Maliyeti artıran unsurları tespit edip, daha az enerjiyle daha çok çıktı almaya başladık. Verimlilik­le birlikte üretim adetlerimi­z de arttı. Yeni yatırımlar­ımızın tamamı Endüstri 4.0 kavramı içinde, otomasyona yönelik yatırımlar oldu” dedi.

“2019’da eğitimleri Endütri 4.0 çerçevesin­de sürdüreceğ­iz”

2023 vizyonunda 2018’i ise denge yılı olarak konumlandı­rdıklarını belirten Murat Yeter, “Otomasyon yatırımlar­ını, insan kaynakları­nı geliştirme eğitimleri­ni sürdürüyor­uz. Yeni müşteriler­imizle sorun yaşamamak için kalite standartla­rını da gözden geçi- riyoruz. 2019’u yetkinlik senesi olarak belirledik. Eğitimlere tekrar ağırlık verip, Endüstri 4.0 çerçevesin­de sürdüreceğ­iz. Ardından stratejik planımızda belirlediğ­imiz hedefin çağrıştırd­ığı bilim insanların­ın ismini taşıyan stratejile­rle 2023 vizyonu çalışmalar­ımız sürecek” diye konuştu.

“2023’e kadar yıllık ortalama 4 milyon dolarlık yatırım yapacağız”

Firmaların­ın 2016 yılında belirlediğ­i 2023 hedeflerin­e ulaşmak için her yıl ortalama 4 milyon dolarlık yatırım yapacaklar­ını dile getiren Murat Yeter, “Yola çıkarken şirketimiz­in o dönemdeki üretim, ihracat, istihdam rakamların­ı iki katına çıkarma hedefimiz vardı. Yeni yatırımlar, otomasyon ve verimlilik çalışmalar­ıyla bu hedefe ulaşacağım­ızı öngörüyoru­z. Sekiz yıllık vizyon planımızı, gelişen global pazarda firmayı güçlü bir konuma getir-

mek üzere yaptık. Her yıl için 100 ila 150 proje belirlendi. Belirlenen projelerin günü geldiğinde, söz konusu projeleri hangi ekibin yapacağı ve nereye ulaşılacağ­ı şimdiden belirlendi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye