NBE - Sektor Ekleri

Valeo, altyapısın­ı otomotivde yaşanacak dönüşüme hazırlıyor

- BURSA

Global otomotiv endüstrisi­nin büyük yan sanayileri­nden Valeo, Bursa’da dört fabrikası ve bir Ar-ge merkezinde bin 500 çalışanla üretim yapıyor. Firma, altyapısın­ı otomotivde yaşanacak dönüşüme göre yapılandır­maya odaklandı. Orta ve uzun vadede parça sayısı ve yapısında yaşanacak elektronik dönüşümler­in dışa bağımlılığ­ı artıracağı­nın altını çizen Tuna Arıncı, Valeo’nun altyapısın­ı 10 yıl sonrası için bugünden hazırladığ­ını vurguladı.

Beş yıl içinde iki kat büyüme hedefledik­lerini belirten Valeo Otomotiv Genel Müdürü Tuna Arıncı, “Ye- ni ürün ve teknolojil­eri Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Valeo’nun 33 ülkede 184 üretim tesisi, 55 Ar-ge merkezi ve 111 bin 600 çalışanı bulunduğun­u hatırlatan Arıncı, 18.6 milyar euro cirosu bulunan firmanın Ar-ge harcamasın­ın ise 1.9 milyar euro olduğunu vurguladı. Valeo’nun bir teknoloji firması olduğunu söyleyen Arıncı, akıllı hareketlil­ik sezgisel sürüş ve karbondiok­sit emisyonlar­ının azaltılmas­ı konusunda yenilikçi çözümler tasarladık­larını belirtti. Ayrıca satış sonrası için yedek parça üreterek, dağıtımını yaptıkları­nı kaydeden Arıncı, dört ürün grubun- da hizmet veren Valeo’nun ürün gamında debriyaj ve alternatör gibi güç aktarımı, klima ve radyatör gibi termal sistemler, far ve silecek gibi görüş sistemleri ile sürüş yardım sistemleri­nin yer aldığını söyledi.

Global pazardaki büyük ölçekli tüm otomotiv firmaların­a ürün verdikleri­ni anlatan Tuna Arıncı, 1989’dan bu yana Bursa’da debriyaj, alternatör, silecek, klima ve radyatör, hidrolik ekipmanlar ürettikler­ini belirtti. Türkiye’de bulunan ana sanayilere ürün verdikleri­ni dile getiren Arıncı, ayrıca üretimin yüzde 60’ının ihraç edildiği bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye