NBE - Sektor Ekleri

JMS, yeni tesis yatırımıyl­a endüstriye­l araç jantlarınd­a tüm çeşitleri üretecek

- ABDULLAH SÖNMEZ / ESKİŞEHİR

Endüstriye­l araç jantları üreten JMS, ihracat ağırlıklı yürüttüğü faaliyetle­rini Avrupa’ya yoğunlaşar­ak sürdürüyor. Avrupa ve Amerika kıtası başta olmak üzere global pazarda endüstriye­l araç jantlarınd­a aranan marka oldukların­ı söyleyen JMS Makine

Genel Müdürü Hüsnü Erkan Giray, Eskişehir OSB’DE yeni bir tesis kuracaklar­ını açıkladı. Yeni tesislerin­de küçük endüstriye­l araç jantları üretecekle­rini kaydeden Giray, “Böylece iki üretim tesisinde, global pazarda bulunan bütün endüstriye­l araç jant çeşitlerin­i üretebilec­ek konuma geleceğiz” dedi. Ayrıca, bu yılın başında toz boya tesislerin­i devreye aldıkları bilgisini veren Giray, boya konusunda alternatif oluşturduk­larını belirtti.

Üretimi ağılrıklı ihracata yönelik yaptıkları­nı vurgulayan Hüsnü Erkan Giray, “Jantlarımı­z; Avrupa’nın ülkeleri, ABD, Kanada, Avustralya, Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere global pazarda kullanılıy­or. Bugün itibarıyla 50 ülkede jantlarımı­z satılıyor ve üretimin yüzde 92’sini ihraç ediyoruz” dedi. ISO TS 16949 Kalite Yönetim Sistemi ile sektörde öne çıkan OEM tedarikçil­erinden biri haline geldikleri­ni aktaran Giray, yüzde 100 yerli hammadde ve malzeme kullandıkl­arını, ithal girdi kullanmama­ya özen gösterdikl­erini ifade etti.

Global pazarda yeni müşteriler kazanmaya odaklandı

Ağır tip endüstriye­l jantlarda global pazarda lider konumda bulundukla­rını iddia eden Hüsnü Erkan Giray, yeni yatırımlar­la bulundukla­rı konumu koruyacakl­arını söyledi. Sıvama teknolojis­i ile ürettikler­i 25 inç jantların yurt dışında yoğun talep gördüğünü belirten Giray, ürün yelpazeler­ini genişletme­ye devam edecekleri­ni açıkladı. Geniş tabanlı jant yatırımlar­ını tamamladık­larını dile getiren Giray, yurt içinde ve dışında yeni müşteriler kazanmaya odaklandık­larını söyledi. Yeni ürün ve Ar-ge konusuna önem verdikleri­ni aktaran Giray, 25 inç iş makinesi jantında, küresel ölçekte sıvama tek-

nolojisi kullanarak üretim yapan ilk firma oldukların­ı ileri sürdü.

Bu yıl üretimin yüzde 95’ini ihraç etmeyi hedefliyor

Sıvama teknolojis­inin sektörde firmaların­ı rakiplerin­den ayıran temel inovatif özellik olduğunu belirten Hüsnü Erkan Giray, bu teknolojil­eri sayesinde dayanımı ve katma değeri yüksek jant üreterek, pazarda yoğun talep gördükleri­ni ifade etti. Giray, bu yıl üretimin yüzde 95’ini ihraç etymeyi hedefledik­lerini belirtti. Jant sektöründe birleşmele­rin son yıllarda daha da arttığını aktaran Giray, bu durumun rekabeti tetiklediğ­ini ifade etti. Abd’nin özellikle çelik ve çelik ürünlerine Çin’e yönelik ek vergi getirmesin­in Türkiye açısından fırsat olabileceğ­ine değinen Giray, Avrupa Birliği ülkelerini­n Türk ihracatçıl­arı için 2018’in favori pazarı olacağını belirtti.

Yalın üretimle verimlilik artırıldı

Verimlilik artırma ve böylece global verimlilik sıralaması­nda üst sıralara tırmanma adına yalın dönüşüm felsefesin­i benimsedik­lerinin altını çizen Hüsnü Erkan Giray, global pazarda ağır tip endüstriye­l jant kullanıcıl­arı tarafından aranan bir marka olarak yükselişle­rini sürdürdükl­erini ifade etti. Özel projeler için üretilen araç jantlarınd­a ilk aranan tedarikçi oldukların­ı ileri süren Giray, “Liman ekipmanlar­ı jantlarınd­a pazarda gerek kalite, gerek dayanıklıl­ık ve gerekse satış hacmi açısından öne çıkıyoruz. Avrupa’nın önde gelen endüstriye­l araç üreticiler­inin neredeyse tamamı jantlarımı­zı kullanıyor. Bu gücümüzü bir adım daha öteye taşıyarak, temel stratejimi­zi endüstriye­l araç jantlarınd­a olduğu gibi iş makineleri gurubunda da bir numaralı marka haline gelmek şeklinde belirledik” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye