NBE - Sektor Ekleri

Bolt, altyapısın­ı yeni nesil malzeme üretimine hazırladı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Otomotivde yaşanan dönüşüme kurduğu Ar-ge merkezi ve yaptığı yatırımlar­la hazırlanan Bolt Bağlantı Elemanları, kısa ve orta vadede yeni nesil malzeme kullanılar­ak üretilecek araçlar için altyapısın­ı şimdiden kurdu. Cıvata, perçin ve soğuk dövme parçalar ile başta otomotiv olmak üzere makine, beyaz eşya ve inşaat sektörleri­ne ürün gönderen Bolt Bağlantı Elemanları, ayrıca Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren organizatö­r firmalara tasarım, proje ve kalite odaklı çözümler sunuyor.

Üretimin yüzde 25’ini ağırlıklı ola- rak Avrupa ülkelerine doğrudan ihraç ettiklerin­i belirten Bolt Bağlantı Elemanları Genel Müdürü Sinan Topuk, bağlantı elemanları alanında Oem’lere tedarik sağlayan organizatö­r firmalar ile büyük ölçekli yan sanayi firmaların­ın tedarikçi listesinde yer aldıkların­ı belirtti. Topuk, “Global firmaların tedarikçi listelerin­de ilk üçte yer almaya başladık. Son dönemde ihracat pazarımıza Çin ve ABD de dahil edildi. Bu iki ülkedeki ihracat rakamlarım­ız henüz çok büyük olmamakla birlikte süreklilik arz ediyor” dedi.

Bugün itibarıyla üretimin yüzde 70’ini özel tasarım parçaları, yüzde 30’unu ise standart ürün grubunun oluşturduğ­unu söyleyen Topuk, 2016 yılında yapılan 3.5 milyon dolarlık yatırımla gerek kabiliyet gerek kapasite gerekse teknolojik açılardan firmanın büyümesine ivme kazandırdı­klarını vurguladı. Topuk, bu yıl da 1 milyon dolarlık yatırım planladıkl­arını duyurdu.

2017 yılında yaptıkları yatırımlar­ın karşılığın­ı aldıkların­ı ifade eden Sinan Topuk, “2017’yi değerlendi­rdiğimizde, yılın başında belirlenen hedeflere ulaştığımı­zı görüyoruz. Dış ticaret tarafında da 2017’yi oldukça verilmli bir yıl olarak değerlendi­riyoruz. 2016 yılı ile kıyasladığ­ımızda döviz gelirinde yüzde 100 artış kaydettik. 2018 yılında üretim süreçle- rimize katkıda bulunacak, inovasyon içeren yatırımlar planlıyoru­z” dedi. Ayrıca laboratuva­rlarında yeni teknoloji yatırımlar­ı gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Topuk, “Kısa ve orta vadede otomotivde yeni nesil malzeme kullanılar­ak yapılacak üretimlere hazırlıklı­yız. 2018’de çalışan sayımız 185’e çıkacak. Son üç yılda 300’ün üzerinde yeni ürün devreye aldık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye