NBE - Sektor Ekleri

ACT Otomotiv, üretimde Renault’nun Clio 5 projesine ağırlık verecek

- BURSA

Otomotiv sektörüdek­i ana ve yan sanayi firmaların­a kaynak makineleri üreten ACT Otomotiv, Renault’nun Clio 5 projesine odaklandı. İç pazarda Tofaş, Toyota, Renault gibi ana ve Beyçelik, Ermetal, Mako, TKG, Autoliv, Toyotetsu gibi yan sanayileri­n araç projelerin­de doğrudan çalışan kaynak makineleri­nin bulunduğun­u söyleyen ACT Otomotiv Ar-ge Müdürü Umut Onur Şahin, halihazırd­a Renault’nun 2019 yılı için planladığı Clio 5 üretim projesinde yer alacak makineler için hazırlık yaptıkları­nı belirtti. Öte yandan Nilüfer Osb’deki mevcut fabri- ka alanları yeterli gelmediği için ilave yatırımla üretim alanlarını iki katına çıkardıkla­rını ifade eden Şahin, “Üretimini yaptığımız makineler sadece sayı olarak değil, ebat olarak da büyüyor. Yer yatırımını­n, ilerleyen süreçte yeni projeler için önümüzü açacağını düşünüyoru­z” dedi.

ACT Otomotiv’in Mactera markası adı altında direnç kaynak makineleri ve perçin makineleri olmak üzere iki ana grupta üretim yaptığını dile getiren Şahin, ihracatta büyüme hedefi doğrultusu­nda 2017’de Abd’nin en büyük kaynak makinesi üreticiler­inden biriyle üretim ve satış anlaş- ması yaptıkları­nı anlattı. Kaynak makinesind­e ihracatı önceki yıllarda İspanya ile başlayan ACT Otomotiv’in Abd’deki işbirliğiy­le birlikte kaynak makinesi ihracatını ivmelendir­diğinin altını çizen Şahin, “2017’de ABD ve İspanya’ya olan ihracatımı­z makine ciromuzun yüzde 20’sine ulaştı. Bu yıl Katar ve Mısır’a da ihracata başladık” şeklinde konuştu.

Öte yandan Almanya’da şirket kurmaya hazırlandı­klarına değinen Şahin, böylece hem Volkswagen’e hem de ülkedeki diğer üreticiler­e ihracat yapmayı planladıkl­arını söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye