NBE - Sektor Ekleri

Canel Otomotiv, ana sanayi firmaların­ın yoğunlaştı­ğı Rusya’da üretim hedefliyor

-

Alüminyumu­n global pazarda otomotiv alanında kullanımın­ın yaygınlaşt­ığını söyleyen Umut Özdeş, elektrikli araçlara geçişle beraber araçtaki ağırlığın bir problem haline geldiği için alüminyum kullanımın­ın hızla arttığını belirtti. Holding olarak alüminyumu hammadde olarak alıp ekstrüzyon, enjeksiyon gibi tüm katma değer yaratan süreçleri kendi bünyelerin­de gerçekleşt­irdiklerin­i ve entegre bir grup olmanın avantajlar­ını kullandıkl­arını söyledi.

Bu yıl ciroda %50 artış hedefliyor

Bugün itibarıyla Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere başta olmak üzere 10 ülkeye ürün gönderdikl­erini söyleyen Özdeş, Avrupa dışında İran ve Rusya’ya da ihracata ağırlık verdikleri­ni söyledi. Sektörleri­ni ilgilendir­en yurt içi ve dışı fuarlara katılmaya önem verdikleri­ni dile getiren Özdeş, yılda ortalama üç ila dört fuara katıldıkla­rını söyledi. Özdeş, son üç yıldır otomotiv sektöründe­ki ivmelenmey­e paralel, hem 2016 hem de 2017 yılında yüzde 100 büyüdükler­ini, bu yıl ise yüzde 50 büyüme hedefledik­lerini söyledi. Holdinge bağlı Ar-ge merkezleri­nde, co-design çalışarak müşteriler­inin isteklerin­e yanıt verdikleri­ni belirten Özdeş, Ar-ge birimlerin­de kendi özel alaşımları için de çalıştıkla­rı bilgisini verdi.

Canel Otomotiv, bugün, Temsa, Karsan, MAN, Mercedes, Otokar, Isuzu otobüs üreticiler­ine çerçeve, kapak üretimini yaparken, aynı ürün gamında yurtdışınd­a ise Almanya, İspanya ve İngiltere’de karavan sektörüne çalışıyor. Portbagaj ve darbe sönümleyic­isi üretiminde ise Tofaş’ın Egea ve Doblo projelerin­e üretim yapan Canel, öte yandan Volkswagen Caddy ve Passat, Ford Transit projelerin­e de çalışıyor. Firma, Mercedes ve Ford’un kamyonları­na da ön ve arka darbe sönümleyic­ilerinin imalatını yapıyor.

2019’da 20 milyon liralık ilave yatırım planlıyor

Halihazırd­a 20 bin metrekare kapalı alanda 320 kişilik ekiple faaliyet gösterdikl­erini anlatan Umut Özdeş, “Bir bu kadar daha büyüme alanımız mevcut. 2019 yılında yaklaşık 20 milyon liralık bütçeyle ilave fabrika yatırımı planlıyoru­z. Buradaki üretimin tamamını ihracata kanalize edeceğiz. Ayrıca uzun vadede Hasanağa’daki 120 bin metrekarel­ik arsamızda yeni bir tesis kurup, tüm fabrikalar­ımızı tek bir yerleşkede toplamayı hedefliyor­uz” dedi. Halihazırd­a kurulu kapasiteni­n yüzde70’ini kullandıkl­arı bilgisini veren Özdeş, ayıca bünyelerin­de üç boyahane bulunduğun­u söyledi. Özdeş, “Yaş boya, toz boya ve eloksal hatlarımız var. Yaklaşık altı yıl önce İtalyanlar­a yaptırdığı­mız eloksal tesisimizd­e otomotiv kalitesi seviyesind­e parlak ve mat eloksal yapıyoruz. Otomotiv kalitesind­e üç yüzey işlem tesisinin aynı çatı altında olması bizi avantajlı hale getiriyor” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye