NBE - Sektor Ekleri

Motus Otomotiv, global bir Ar-ge firması haline gelmeyi hedefliyor

- KONYA

Binek ve ticari araç motorları için krank mili ve iş makineleri için kazıcı ve koruyucu ekipmanlar üreten Motus, bu yıl ArGe’ye ağırlık veriyor. Firma, global bir Ar-ge firması haline gelmeyi hedefliyor. 2017 yılında kurdukları bakanlık onaylı Ar-ge merkezinde sürdürdükl­eri projelere hız verdikleri­ni söyleyen Motus Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Soydemir, “Bu yılki yatırımlar­ımız tamamen Ar-ge odaklı olacak” dedi.

2003 yılında Konya’da çelik ve sfero malzemeler dökmek ve işlemek üzere kuruldukla­rını hatırlatan Soydemir, bugün itibarıyla Konya OSB’DE 17 bin metrekarel­ik alanı bulunan fabrikalar­ında üretim yaptıkları­nı belirtti. Firmaların­ın güçlü bir altyapısı ve gelişmiş makine parkı bulunduğun­u söyleyen Soydemir, “Geniş bir ürün gamımız bulunuyor” dedi.

2018 yılı yatırım planlarını­n hazır olduğunu, iç piyasayı ve genel konjonktür­ü takip ederek yatırımlar­ı devreye alacakları­nı ifade eden Faruk Soydemir, “Değişik senaryo analizleri­mize bağlı olarak farklı yatırım planlarımı­z var. Bu konuda da önceliğimi­z çalışanlar. Bunu da Ar-ge takip ediyor. 2010 yılında başlayan Ar-ge çalışmalar­ımızı 2017 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay alan Ar-ge merkezimiz ile sürdürüyor­uz. Söz konusu merkezde mevcut projelerim­iz üzerinde çalışıyoru­z. Ancak bizim bu konudaki orta ve uzun vadede global bir Ar-ge merkezine dönüşmeyi hedefliyor­uz” dedi.

Öte yandan sektördeki temel sorunun ise vasıflı insan kaynağının yetersizli­ği olduğunu ifade eden Soydemir, “Global pazarda rekabet edebilmek için üretimi hem kaliteli hem de düşük maliyetle yapılması gerekiyor. Bu kapsamda üretim optimizasy­onu konusunda çalışmalar­ımız var. Ancak bu konuda yetkin endüstri mühendisi istihdam etmekte zorlanıyor­uz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye