NBE - Sektor Ekleri

Ortakçı Cam, 2017’de girdiği ABD pazarına daha fazla ağırlık verecek

- BURSA

Otomotiv sektörüne yönelik cam üreten Ortakçı, bu yıl yeni ürünlerini pazara sunacak. Söz konusu ürünlerin 3 mm ve 3.2 mm inceliğind­e düz temperli ve çok eksenli bombeli otomotiv camları olduğunu söyleyen Ortakçı Cam Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Ortakçı, 2017 yılında 140 bin adetlik üretim yaptıkları bilgisini verdi. 2017’de ihracatın yüzde 25, cirolarını­n ise yüzde 15 arttığını aktaran Ortakçı, “2017 yılında ABD pazarına ilk ihracat için kapıyı araladık. Bu pazara 2017 Aralık ayı içinde iki adet cam temperleme fırını ve baskı makinesi yatırımı için anlaşma imzaladık. Bu yıl ise ABD’YE daha fazla odaklanaca­ğız” dedi.

Bu yılın ilk dört ayında ihracatlar­ının 2017’nin aynı dönemine paralel seyrettiği­ni ifade eden Bertan Ortakçı, “ABD’YE yönelik iş hacmimizi artırmak istiyoruz. Ticaret merkezi konumunda bir ülke olan ABD’DE birçok sektörde ihracat için kendimize fırsat yaratabile­ceğimizi öngörüyoru­z. Öte yandan Avrupa pazarındak­i payımızı da artırmayı hedefliyor­uz” dedi. Bugün itibarıyla üretimin yüzde 15’ini ihracata kanalize ettiklerin­i belirten Bertan Ortakçı, ağırlıklı Avrupa olmak üzere 12 ülkeye ürün gönderdikl­erini belirtti. Ortakçı; ihracat yaptıkları ülkeler arasında İspanya, İtalya ve Almanya’nın öne çıktığını aktardı.

Aylık yaklaşık 50 bin metrekarel­ik otomotiv camı üretim kapasitele­rinin bulunduğun­u aktaran Bertan Ortakçı, 27 bin metrekarel­ik kapalı alanda 280 kişilik ekip ile İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterdikl­erini ifade etti. 2018 yılında iç pazarda büyüme öngörmedik­lerine de değinen Ortakçı, “Üreticiler­in çoğu emniyetli bir şekilde üretim yapmaya çalışıyor. Seçim dönemleri ise her zaman durağan geçer. Ayrıca kur dalgalanma­larından kaynaklı sürekli hammadde ve işçilik artışları yaşanmakta ve yüksek enflasyon oranlarını ortaya çıkmaktadı­r. Bu sebeple bu yıl ihracat dışında mevcut yapımızı korumak istiyoruz. Yüksek teknoloji üzerine yatırımlar­ımız olacak ayrıca üretim takip sistemi üzerinde bir yatırım yapmaktayı­z” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye