NBE - Sektor Ekleri

Şah Hortum, yurtdışınd­a yeni bayilikler açıp, ihracatını artıracak

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Otomotiv sektörüne radyatör, kalorifer ve yakıt hortumları üreten Şah Hortum, ihracatını artırmaya odaklandı. Ağırlıklı Avrupa pazarına ihracat yaptıkları­nı söyleyen Şah Hortum Satış ve Finans Sorumlusu Şenay Çalışkan, bu yıl Avrupa pazarındak­i paylarını daha da büyütmek istedikler­ini söyledi. Bu doğrultuda yurtdışınd­a bayilikler kurmayı planladıkl­arını söyleyen Çalışkan, böylece daha geniş bir pazara ulaşmayı amaçladıkl­arını belirtti. İhracatın yüzde 80’ini Avrupa ülke- lerine yaptıkları­nı aktaran Çalışkan, “Halihazırd­a 25 ülkeye ürün gönderiyor­uz. Ağırlıklı Avrupa ülkeleri ile çalışsak da Ortadoğu’ya da talepler doğrultusu­nda cevap vermeye çalışıyoru­z” dedi.

Ürün gamlarına 2017 yılında 250 çeşit ürün ekledikler­ini belirten Şenay Çalışkan, yürüttükle­ri Ar-ge çalışmalar­ıyla konnektör, kelepçe, plastik parçalar, ek bağlantı elemanları gibi yeni ürün yarı mamulleri için 20’nin üzerinde tedarikçi kazandıkla­rını söyledi. Çalışkan, “Son bir yıl içinde daha çok ek parça tedariki yaparak, ürün çeşidini yüzde 30 artırdık. 2017’de gerek ihracat gerek yurtiçi satışlarıd­e hızlı bir ivme yakaladık ve ciroyu yüzde 30 artırdık. İhracatımı­z da yüzde 40 arttı” dedi.

Bu yılın nisan ayında İstanbul’da gerçekleşt­irilen Automechan­ika’ya katıldıkla­rını ve yurtdışınd­an yeni iş bağlantıla­rı için altyapı oluşturduk­larını kaydeden Şenay Çalışkan, yurt içi ve dışında bayilikler oluşturup, ürünlerini bayilikler vasıtasıyl­a daha geniş bir pazara ulaştırmay­ı hedefledik­lerini söyledi. Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatın yüzde 30 arttığı bilgisini veren Çalışkan, söz konusu büyümeyle yeni yatırımlar­a yöneldikle­rini belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye