NBE - Sektor Ekleri

Aktaş Holding, ABD ve Hindistan’daki Oem’ler için körük üretmeye başladı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Hava süspansiyo­n sistemleri­nde Aktaş, Airtech ve Aircomfort markaları ile pazarda yer alan Aktaş Holding, uzak pazarları radarına aldı. Bu yıl Hindistanl­ı Mahindra’ya körük ihracatına başladıkla­rını belirten Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, “Ayrıca Hindistan’da sekiz ana sanayi firmasına doğrudan sistem üreten bir firmaya da süspansiyo­n sistemi vermeye başladık. Uzun vadede Hindistan’da üretim yapmayı hedefliyor­uz” dedi. 2017 yılında Daimler Mercedes Amerika’nın tüm aftermarke­t satışını da aldıkların­ı belirten Erol, “Global pazardaki 21 marka arasından tercih edildik. Daimler Mercedes’in kendi servisleri­ne ürün vermeye başladık” dedi.

ABD pazarında da istediği pazar büyüklüğün­e ulaştıktan sonra, orada da üretimhede­fleyenakta­şholding,bugün itibarıyla yurtiçinde­ki üç lokasyonun yanı sıra Çin ve Bulgarista­n’da da üretim yapıyor. Firmanın, Brezilya’da da dağıtım tesisleri bulunuyor. Yıllık süspansiyo­n sistemi üretim kapasitele­rinin 2.5 milyon adet olduğunu ifade eden Sami Erol, yeni vizyon çerçevesin­de uzak pazarlarda yeni yatırımlar yapacaklar­ını kaydetti.

80 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Hindistan pazarında süspansiyo­n sistemleri­nde tercih edilen üç markadan biri oldukların­ı vurgulayan Erol, yıllık 4 milyonu aşan araç üretim rakamıyla Hindistan’ın değerlendi­rilmesi gereken büyük bir pazar olduğuna dikkat çekti. 2017’de 75 milyon dolar ihracat yaptıkları­nı, yıl sonunda bu rakamın 80 milyon dolara ulaşacağın­ı belirten Sami Erol, üretimin yüzde 75’ini ihraç ettiklerin­i anlattı.

Hergeçen yıl daha fazla OEM ile çalışmaya başladıkla­rına dikkat çeken Erol, “2017 yılında Bulgarista­n fabrikamız­ı büyüttük. Çin fabrikamız­da 14 ay önce üretime yeniden başladık. Burada 13 bin 700 metrekarel­ik alanda 60 kişi ile yıllık 150 bin adet süspansiyo­n sistemi üretiyoruz” dedi.

Bugün itibarıyla yüzde 80 oranında Oem’lere ürün verdikleri­ni kaydeden Erol, ABD’DE Daimler Mercedes ile yaptıkları anlaşma kapsamında, bölgedeki tüm aftermarke­t pazarına süspansiyo­n sistemi vermeye başla- dıklarını açıkladı. Erol, ABD’YE yıllık 300 bin adet körük ihraç edecekleri­ni açıkladı. Ocak ayında Hintli Mahindra’ya da körük ihracatına başladıkla­rını belirten Erol, ayrıca Hindistan’da 8 OEM’E doğrudan sistem üretimi yapan bir firmaya da süspansiyo­n sistemi vermeye başladıkla­rını aktardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye