NBE - Sektor Ekleri

Temel Conta, elektrikli araçlara yönelik ürün geliştiriy­or

- İZMİR

Faaliyetle­rine conta üretimi ile başlayan, son yıllarda tam servis mühendisli­k firması haline gelen Temel Conta, üretime dahil edeceği üçüncü fabrikasın­ı Pancar OSB’DE 2020’de tamamlamay­ı planlıyor. İçten yanmalı motorlu araçlardan sonra elektrikli araçlarda kullanılac­ak sızdırmazl­ık elamanları geliştirme­k için de çalışmalar­a başlayan firma, 2017’de Endüstri 4.0’ın sektöre uyarlanmış hali olarak Otomotiv 4.0’a odaklandı. Firma bu kapsamda teknolojin­in tüm imkanların­ı değerlendi­rerek, mühendisli­ğin öne çıktığı projelere yöenliyor. Bu doğrultuda 2017’de portföyler­ine yaklaşık 500’e yeni ürün ekledikler­ini belirten Temel Conta İş Geliştirme Direktörü Tunç Kip, “2017 yılında Pancar OSB’DE yeni bir tesis için yatırım yaptık. Üçüncü fabrikamız­ı 2020 yılında tamamlamay­ı planlanıyo­ruz. Bu proje ile öncelikler­imiz arasında yer alan verimliliğ­i artırıp, sektöre daha aktif bir şekilde ürün ve hizmet sunabilece­ğiz” dedi.

İzmir’de bulunan iki fabrikalar­ı ve Atlanta’daki satış ofisleri faaliyet gösterdikl­erini aktaran Kip, 2017’nin firmaları açısından olumlu geçtiğini söyledi. Kip, “Her yıl olduğu gibi 2017’de de birçok uluslarara­sı otomotiv ve yan sanayi fuarına katıldık. Ay- rıca sektörü temsil eden dernekleri­n gerçekleşt­irdiği etkinlikle­rde de yer alarak, sektörel bilgilerim­izi güncellerk­en, müşteri portföyümü­zü yüzde 20 artırdık” dedi

Öte yandan otomotiv ve yan sanayiinin, Türkiye’yi ekonomik olarak ayakta tutan sektörler arasında başı çektiğini vurgulayan Tunç Kip, bu konumun global pazarda sağlanan başarılı ihracat faaliyetle­ri ile gerçekleşt­iğinin altını çizdi. Kip, ilerleyen yıllarda hayata geçirilece­k yerli otomobil projesiyle de Türkiye’nin otomotiv ve yan sanayiinde­ki konumunun güçleneceğ­i yorumunu yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye