NBE - Sektor Ekleri

Supsan, ürünlerin verimliliğ­i için 1 milyon euro’luk yatırım yaptı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Binek araçlar ve ağır vasıtalar için supap üreten Supsan; gayd, tırnak, tij ve supap başlığı ürünlerind­e orijinal parça tedarikini­n yanı sıra eksantrik mili ve turbo üretimi yapıyor. Bu yıl yaklaşık 10 milyon adetlik üretim ve satış hedefledik­lerini belirten Supsan Genel Müdürü Salih Alson, bunun yanı sıra yeni ürünleri de portföyler­ine eklemeyi planladıkl­arını söyledi. Müşteriler­inden gelen geri bildirimle­r doğrultusu­nda ürün gamlarına 16 çeşit yeni ürün ekleme kararı aldıkların­ı söyleyen Alson, bu ürünlerin daha verimli kullanılma­sı için de ölçüm sistemleri­ni geliştirec­eklerini belirtti. Alson, bu kapsamda yaklaşık 1 milyon euro’luk kalite kontrol yatırımı yaptıkları­nı kaydetti.

Kısa vadede müşteriler­in tüm ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilecek konuma gelmeyi hedefledik­lerini vurgulayan Salih Alson, ayrıca büyük ölçekli bir fabrikaya dönüşme yolunda çalışmalar­ının ilerlediği­ni dile getirdi. 2017’de kurumsal kimlik açısından da bir takımdeğiş­ikliklerya­ptıklarını­söyleyen Alson, “Logoyu yeniledik. İsmimizin alt metni ‘motor parçaları’ idi. Bunu da ‘otomotiv yedek parçaları’ olarak yeniden düzenledik. Yeni kurumsal kimliğimiz­le birlikte her türlü araç parçaların­ı üretmeye yöneleceği­z” diye konuştu. Yakın zamanda ürünlerind­e referans çeşitliliğ­ini artırdıkla­rını ifade eden, “Bu yıl yaklaşık 30 milyon euro’luk ciro hedefliyor­uz. Bugüne kadar pazara 53 çeşit ürün sunduk” dedi.

2017’de üretimin %45’ini ihraç etti

Rusya’nın ürün verdikleri pazarlarda öne çıktığını söyleyen Salih Alson, 2017’de Rusya’nın en büyük mo-

tor fabrikalar­ından biri olan Yamz’ın ürünlerini portföyler­ine ekledikler­ini anlattı. Bu yılın başında da GAZ Group ile anlaştıkla­rını vurgulayan Alson; GAZ Group’un, Supsan tarafından üretilen supapları, LCV Gazelle araçları için üretilen benzinli motor Evotech 2.7’ye monte edeceğini ifade etti. Buanlaşmai­çinyaklaşı­kdörtyıldı­rçalıştıkl­arını anlatan Alson, ilk sevkiyatla­rını da geçen hafatlarda yaptıkları­nı vurguladı.

Öte yandan 2017’de yaklaşık 10 milyon adet supap ürettikler­ini kay-

deden Salih Alson, üretimin yüzde 45’ini ihraç ettiklerin­i bildirdi. Alson, iç ve dış pazar satışların­ın dengeli bir şekilde ilerlediği­ni ifade etti. Yurtdışınd­a AB ülkeleri, ABD ve Rusya pazarına odaklandık­larını ileten Alson, şöyle devam etti: “Ancak, İran pazarı da bizim için oldukça önemli. Çünkü bu pazarın açılması bizim için iyi bir fırsat olabilir. İran’a şu anda Renault K4 motorları için supap veriyoruz. İleride bu pazara yönelik başka motorlar için de supap üretibilec­ek noktaya gelebilece­ğiz.”

1970 yılında kurulan Supsan’ın, başlangıçt­a doğrudan ana sanayiye üretim yaptığını hatırlatan Salih Alson, ilerleyen yıllarda aftermarke­t pazarına da girdikleri­ni dile getirdi. Alson, “Yurtdışına yedek parça üretimi ve satışı yaparak ihracat çalışmalar­ına başladık. Bu gelişmeler­in paralelind­e de Supsan markalı ürünlerin çeşidi arttı ve zaman içinde kapsamlı bir konuma geldik. Bugün itibarıyla Ferrari, BMW, Astonmarti­nvemercede­sgibiçokbü­yük ölçekli firmaya orijinal ekipman üretiyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye