NBE - Sektor Ekleri

YPS Otomotiv, ana sanayi firmalarıy­la iş birliği yapıp, proje geliştiriy­or

- BURSA

Tofaş, Renault, Toyota gibi firmalara üretim yapan YPS, bunun yanı sıra ana sanayi firmalarıy­la birlikte çalışıp, projeler geliştiriy­or. Pres soğuk sac şekillendi­rme, robotik ve manuel kaynak teknolojil­eri ve kalıphanes­i ile 1973 yılından bu yana otomotiv sektörüne hizmet veren YPS Otomotiv, üretiminka­ydadeğerbö­lümünüanav­eyan sanayi firmaların­a veriyor. 14 ortakla kurulan şirketin 2013 yılından bu yana üç ortakla yoluna devam ettiğini belirten YPS Otomotiv Genel Müdürü Bekir Girgin, başlıca müşteriler­i olan Tofaş’a üretimin yüzde 50’sini verdikleri­ni aktardı. Tofaş’ın yanı sıra Renault ve Toyota grubu ile büyük yan sanayilere de ürün verdikleri­ni ifade eden Bekir Girgin, Bursa OSB’DE 3 lokasyonda toplam 15 bin metrekarel­ik alanda 330 kişi ile üretim yapıldığın­ı dile getirdi.

YPS, Tofaş’ın araçlarını­n gövdesinde kullanılan sac parçaları, dış yüzey parçaların­ı verirken, Renault Clio ve megane için aftermarke­t kaput ve kapıları üretiyor. Yıllık 16 bin ton sac tükettikle­rini açıklayan Bekir Girgin, “Ana üreticiler­le birlikte projelerin geliştiril­mesinde birlikte çalışıyoru­z. Bir anlamda ana üreticiler­in Ar-ge’si gibi çalışıyoru­z. Bu sayede 2013 yılında 10 milyon TL olan ciroyı gelinen noktada 100 milyon liraya ulaştırdık” dedi.

2017’de bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüdükler­ini vurgulayan Girgin, üretimin yüzde 8’ini doğrudan Almanya ve Rusya’ya ihraç ettiklerin­i, kalan kısmın ise OEM ve ana yan sanayiler aracılığıy­la dolaylı olarak ihraç edildiğini söyledi. Bu yıl gündemleri­nde yabancı bir firma ile ortaklığın bulunduğun­u dile getiren Girgin, “Bu doğrultuda global pazara açılmak için görüşmeler­imiz devam ediyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye