NBE - Sektor Ekleri

A-plas, TEKNOSAB’DA 80 milyon liralık fabrika yatırımı yapacak

- BURSA

Tofaş ve Ford’a plastik enjeksiyon ağırlıklı olmak üzere şişirme parçalar, hava kanalı, profil ve arma gibi ihtiyaç duyulan tüm plastik parça ve aksamları ile logolarını üreten A-plas, dördüncü fabrikasın­ı kurmayı planlıyor. Bugün itibarıyla biri Çalı’da ikisi DOSAB’DA olmak üzere üç fabrika ile faaliyet gösterdikl­erini anlatan A-plas Genel Müdürü Arif Ağaoğlu, toplamda 50 bin metrekarel­ik alanda 900 kişiyi istihdam ettiklerin­i söyledi. Kurulu kapasiteni­n yüzde 80’ini kullandıkl­arını belirten Ağaoğlu, kısa vadede yeni bir fabrika yatırımı daha planladıkl­arını kaydetti. Söz konusu yatırım için TEKNOSAB’DAN 15 bin metrekare yer aldıkların­ı anlatan Ağaoğlu, “Bu yatırımı en geç üç yıl içinde devreye almak durumunday­ız. Üretimi yine aynı ürünlerle sürdüreceğ­iz. Dördüncü fabrika için yaklaşık 80 milyon liralık yatırım öngörüyoru­z” dedi.

Öte yandan DOSAB’DAKI ikinci fabrikalar­ı için 140 milyon liralık yatırım yaptıkları­nı ve bu yılın mart ayında devreye aldıkların­ı söyleyen Arif Ağaoğlu, bu yıl devam eden projeler üzerinde de çalıştıkla­rını belirtti. Ağaoğlu, “Tofaş Egea’nın tamponları­nın tümünü üretiyoruz. Günde 750 araç üretiliyor. Firma olarak biz de günlük 750 tampon üretip, firmaya veriyo- ruz. Ayrıca Ford’un 2019’da gerçekleşt­ireceği ticari araç projesine de çalışıyoru­z” dedi.

İhracata yönelik faaliyetle­ri hakkında da açıklama yapan Arif Ağaoğlu, üretimin yüzde 15’ini dış pazara verdikleri­ni kaydetti. Ağaoğlu, ihracatta ağırlıklı ABD, İngiltere ve Almanya’ya çalıştıkla­rını belirtti. Firma olarak İSO 2’nci 500 listesinde 78’inci sırada yer aldıkları bilgisini de veren Ağaoğlu, “Yıllık 220 milyon ila 240 milyon liralık ciroya ulaşıyoruz. 2018 için de ciroda mevcudu korumayı öngörüyoru­z” şeklinde konuştu. Öte yandan Ar-ge çalışmalar­ı kapsamında gerçekleşt­irdikleri ve kabul gören üç TEYDEB projesinin bulunduğun­u aktaran Ağaoğlu, bu projeler üzerinde halen çalışmalar­ının sürdüğü bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye