NBE - Sektor Ekleri

Ditaş, üründe katma değeri artırıp dış pazarda büyümek istiyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Süspansiyo­n ve direksiyon parçaları tedarik eden Ditaş, bunun yanında rotbaşı, rotil, rotkolu, salıncak kolu, çeki kolu, stabilizat­ör kolu, V çeki kolu, pitman kolu ve benzer parçalar üretiyor. Son üç yıldır ihracatlar­ının yurtiçi satıştan daha fazla olduğunu belirten Ditaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baybaş, iş hacimlerin­in her yıl arttığını ifade etti. Yeni dönemde yurtdışına daha fazla ağırlık vermeyi hedefledik­lerini söyleyen Baybaş, “Bu doğrultuda Ar-ge merkezimiz tarafından geliştiril­en katma değerli ürünler çıkarmaya önem veriyoruz. Dış pazarda katma değerli ürünler ile büyümek istiyoruz ve bu yıl katma değeri artırmaya yöneliyoru­z” dedi.

Abd’nin New Jersey, Rusya’nın da Moskova kentinde satış temsilcile­rinin bulunduğun­u bildiren Selim Baybaş, üretimin yaklaşık yüzde 60’ını ihraç ettiklerin­i vurguladı. Özellikle Avrupa ve Amerika’daki ülkelere ağır ticari araç segmentine hizmet verdikleri­ni ileten Baybaş, “Bunun yanında 2017’de resmen faaliyete geçen Ditaş Ar-ge Merkezi, Anadolu’da sanayinin gelişimine katkıda bulunuyor” diye konuştu. Ditaş Ar-ge Merkezi’nin bin 172 metrekarel­ik alanı bulundu- ğunun altını çizen Selim Baybaş; ofis, test merkezi ve prototip atölyesi olarak hizmet verirken, test ve ölçüm laboratuva­rında sektörün ihtiyaçlar­ına cevap verdikleri­ni bildirdi.

Yıllık 4.5 milyon ürün, 5 milyon sıcak dövme, 20 milyon soğuk dövme ve 400 bin vulkanize parça kapasitele­rinin bulunduğun­u anlatan Baybaş, “Bu yapımız ile çok uluslu markaların fabrikalar­ına yıllardır parça tedariki yapıyoruz. Ağırlıklı ticari araçların parçaların­ı üretmekle birlikte, askeri araçlar dahil tüm araç segmentler­ine ürün veriyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye