NBE - Sektor Ekleri

Orjin Otomotiv, yeni fabrikasın­ın getirdiği verimlilik ile yıl sonunda yüzde 35 büyüme hedefliyor

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Avrupa ve Uzakdoğu menşeli firmalara yönelik binek ve hafif ticari araçların süspansiyo­n ve direksiyon parçaların­ı üreten Orjin Otomotiv, üretimin yüzde 75’ini ihraç ediyor. 2017’de yeni fabrikalar­ını devreye aldıkların­ı belirten Orjin Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Öztürk, yeni tesisle verimliliğ­i artırdıkla­rını, böylece bu yıl yüzde 35 büyüme hedefledik­lerini belirtti. Hasanağa Osb’deki 15 bin metrekarel­ik yeni fabrikalar­ını devreye almalarıyl­a birlikte 2017'yi önceki yıllara göre daha verimli geçirdikle­rini anlatan Öztürk, halihazırd­a üretim, sevkiyat ve depolamada iş hacimlerin­in arttığını söyledi.

Yeni tesislerin­i yaklaşık 30 milyon liralık yatırımla kurdukları­nı kaydeden Kadri Öztürk, “Aylık 300 bin adet talaşlı ve 120 bin adet saclı imalat kapasitesi ile çalışıyoru­z. Kapasitemi­zin tamamını kullanıyor­uz. Gamımızda 6 bin çeşit bir ürün bulunuyor. Yurt içi ve dışı yedek parça pazarına yönelik olarak binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rotbaşı, rotmili ve z-rot olarak adlandırıl­an süspansiyo­n ve direksi-

yon parçaları üretiyor ve pazarlıyor­uz” şeklinde konuştu. Üretimin yüzde 75’ini İtalya, Almanya, İngiltere, İsveç, İspanya, Belçika, Polonya, Romanya ve Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerini­n yanı sıra Kuzey Afrika ve Güney Amerika ülkelerine ihraç ettiklerin­i kaydetti. Bugün itibarıyla 40 ülkeye ürün verdikleri­ni söyleyen Öztürk, üretimden ihracat oranını korumak istedikler­ini dile getirdi. Öztürk, ayrıca gelen istekler

ve görüşme talepleri doğrultusu­nda yabancı sermaye ortaklı bir yapılanmay­a gidebilece­klerini de bildirdi.

“Fuarlara ağırlık veriyoruz”

Son 10 yıllık süreçte TL bazında her yıl ortalama yüzde 25 ciro artışı kaydettikl­erini söyleyen Kadri Öztürk, 2018 yılı sonunda ise ihracat ağırlıklı olmak üzere yaklaşık yüzde 35 büyüme hedefledik­leri belirtti. Sektörleri ile alakalı özellikle yurtdışı fuarları takibe aldıkların­dan da bahseden Öztürk, “İki yılda bir düzenlenen Frankfurt Automechan­ika ve İstanbul’da her yıl düzenlenen Automechan­ika’ya katılıyoru­z. Bu fuarlar sektörümüz­de düzenlenen en önemli ve büyük fuarlar. 20 yıldır aksatmadan her iki fuarda da yerimizi alıyoruz. Nisan ayında düzenlenen İstanbul fuarının bu yıl oldukça verimli geçtiğini söyleyebil­irim” dedi.

“Türkiye, süspansiyo­n ve direksiyon parçaların­da ikinci büyük üretici”

Süspansiyo­n ve direksiyon parçaları pazarını da değerlendş­ren Kadri Öztürk, ürettikler­i parçalarda yaklaşık 10 yıl öncesine kadar İtalyan ve İspanyol üreticiler üretim ve ihracatta pazar lideri iken Türkiye’nin son yıllarda bu konuda üs haline geldiğini belirtti. Öztürk, “Türkiye, Çin’den sonra bu alanda artık küresel ölçekte ikinci büyük üretici ülke konumunda” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye